Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Webbplatser

  Svenska kyrkan har två huvudsakliga webbplatser - svenskakyrkan.se och intranätet. Här beskriver vi dem, och berättar varför vi vinner på ett samarbete kring dem.

  På svenskakyrkan.se och på intranätet samlar vi material som är till nytta för många av våra medmänniskor och för oss som arbetar i Svenska kyrkan. Hela organisationen är välkommen att göra delar av webbplatserna.  

  Jobba med innehållet

  Är du inloggad på intranätet kan du gå direkt till administrationen för svenskakyrkan.se och jobba. Intranätets administration hittar du, när du är inloggad, alltid längst ner till vänster på intranätets sidor.

  Vinster för dem som använder webbplatserna

  svenskakyrkan.se

  Med svenskakyrkan.se vill vi att människor enbart ska behöva gå till en webbplats för att få svar på de flesta av sina frågor; sådant som närmaste församling, pastorat eller stift kan svara på, och sådant som vi kan svara på gemensamt, på nationella sidor.   ​

  Kraven på tillgänglighet för användarna är höga när det gäller en webbplats. På den gemensamma webbplatsen strävar vi efter att leva upp till kraven.​​

  Intranätet

  Medarbetare, vars arbetsplatser är anslutna till det gemensamma intranätet, gör samma vinst när de hämtar fakta, blanketter, verktyg eller annat som behövs i det dagliga arbetet. 

  Vinster för oss som jobbar med webbplatserna

  Vi använder verktyget Content Studio (CS) både när vi arbetar med det gemensamma intranätet och med svenskakyrkan.se.  

  Genom att finnas på samma plats och genom att använda samma verktyg sparar vi tid och pengar:​

  • Vi är fler än tusen kolleger som delar erfarenheter och kunskaper.
  • Vi kan göra sidor som hämtar innehåll från sidor med samma ämnen, skapade på olika håll i organisationen. Det gör vi med hjälp av våra "ämnesområden".
  • Designen följer Svenska kyrkans grafiska profil, så den enskilda redaktören behöver inte fundera över hur hen gör rätt.
  • Utvecklingen är löpande och den som vill vara med och tycka är välkommen. ​

  Support och dialog

  På intranätssidan Webbhjälp finns lathundar och nyheter som hjälp för redaktörerna.

  På Facebook kan du gå med i gruppen Användare av Content Studio i Svenska kyrkan. Där finns hundratals kollegor som diskuterar och ställer frågor.

  På blogg.svenskakyrkan.se/webbutveckling berättar webbgruppen om sitt arbete, uttrycker funderingar och tänker högt. Där kan du ta del av information om vad som är på gång.  ​

  Fler verktyg

  De som använder Svenska kyrkans gemensamma intranät och svenskakyrkan.se och även tillgång till:​

   

  Kostnad

  Det är gratis för enheter i Svenska kyrkan att använda svenskakyrkan.se och/eller det gemensamma intranätet. Här kan du beställa en en ny webbplats. 

  Besök våra externa webbplatser

  svenskakyrkan.se

  svenskakyrkan.se

  Startsidor webbplatser

  Bönewebben

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna Yngvesson, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2021-03-01
  X
  Dokumentid: 845335- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526