Flerspråkig kyrka

Seminarium om resandefolkets historia och kultur

Eleonor Frankemo är en av talarna på seminariet om resandefolkets historia och kultur i Uppsala i november. Foto: Robin Frankemo

[2014-09-12 11:14]

Ett seminarium om resandefolket vill samla Svenska kyrkans medarbetare, akademiker, kommunanställda och andra engagerade i frågor som rör resandefolket. Syftet är att synliggöra gruppen och samtala och nätverka i frågor som relaterar till resandefolket.

Ett seminarium om resandefolkets historia och kultur anordnas i Uppsala den 25 november. Syftet med seminariet är att synliggöra resandefolket och att höja kunskapen om gruppen. Seminariet vänder sig till Svenska kyrkans anställa som kommer i kontakt med resandefolket och andra engagerade i resandefolkets frågor på universitet, kommun och samhället i övrigt.

Program

Anders Wejryd, ärkebiskop emeritus, är sedan länge engagerad i resandfolkets inkludering i Svenska kyrkans gudstjänstliv. Han kommer att inleda seminariet. Bland övriga talare finns:

• Eleonor Frankemo, Lattjo Drom och Romanofolket resande Östergötland
    • Hans-Owe Arvidsson, präst i Högsbo församling, Göteborg
    • Simon Wallengren, Kulturgruppen för resandefolket i Göteborg
    • Charles Westin, forskare och prof. emeritus vid Stockholms universitet, socialantropologiska institutionen

Ladda ned detaljerat program här >>

Arrangörer

Arrangörerna för seminariet är Svenska kyrkan, Hugo Valentin-centrum vid Uppsala universitet, Upplandsmuseet, Kulturgruppen för resandefolket i Göteborg, Lattjo Drom och Romanofolket resande Östergötland.

Tid: Tisdagen 25 november, kl 9:30-16:30

Plats: OBS ÄNDRAD LOKAL: Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, Uppsala. Klicka här för karta.

Pris: Gratis. Vi bjuder på lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Sista anmälningsdag: 20 november. Observera att det finns ett begränsat antal platser!

Länk till anmälan: http://boka.svenskakyrkan.se/GroupRegistrationForm.aspx?id=3308  ​

För mer information kontakta Tiina Kiveliö, handläggare för flerspråkighet på SVenska kyrkans kyrkokanli: tiina.kivelio@svenskakyrkan.se

Sigurdur Hafthorsson, Avdelningen för kyrkoliv
    2014-11-14