Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Strängnäs stift

  Att arbeta som jourhavande präst i Strängnäs stift

  Svenska kyrkan erbjuder Jourhavande präst som en samhällstjänst under den tid på dygnet när många andra verksamheter är stängda. Jourhavande präst är en del av församlingarnas själavårdserbjudande och kompletterar den själavård som erbjuds i församlingen

  Jourhavande präst i telefon  

  Jourhavande präst via telefon är öppen varje natt mellan 21 och 06. Telefonjouren är kopplad till 112 och samtalet är gratis.

  Stiften bemannar telefonjouren varje kväll kl. 21-24 samt ett antal timmar på natten, beroende på befolkningsmängden i stiftet. Strängnäs stift bemannar i dagsläget 122 timmar i månaden. Den tekniska samtalshanteringen fördelar alla samtal nationellt så att den som ringer får prata med en jourhavande präst som finns någonstans i Sverige. Alla samtal är anonyma.   

  Stiftets jourtimmar på kvällarna bemannas av församlingar i stiftet fördelade proportionellt efter det antal prästtjänster som finns i församlingen.

  En församling/ett pastorat fördelar fritt sina jourpass, enligt stiftets bemanningsschema. Kyrkoherde eller annan kontaktperson beslutar hur jourpassen fördelas och för in eventuella interna byten.

  Kontaktpersonen sköter all schemaläggning i samråd med Seija Vehkamäki, handläggare på stiftet. För att kunna arbeta som jourhavande präst behövs särskilda inloggningsuppgifter som tilldelas av Seija Vehkamäki.

   

  Jourhavande präst på nätet - chatt och digitalt brev

  Svenska kyrkan erbjuder Jourhavande präst även på två andra kanaler, via chatt och via digitalt brev.  

  Chatten (fem chattlinjer) är öppen alla kvällar kl. 20-24 på www.svenskakyrkan.se/jourhavandepräst. Där går det även att skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst; svar kommer inom 24 timmar.  

  Stiften bemannar nätjouren i ett antal timmar i månaden efter befolkningsmängden. Strängnäs stift bemannar chattlinjen fyra gånger i månaden och den digitala brevlådan under två dygn i månaden.  

   

  Utbildning och handledning

  Präster som ska arbeta som Jourhavande präst via telefon erbjuds möjlighet att gå en halvdags introduktionsutbildning. Vid behov kontakta Markus von Martens, 0152-234 16.

  Stiftet erbjuder även handledning i grupp för alla jourpräster. Vårens handledningstillfällen blir den 8 mars och 7 juni 2022. Läs mer och anmäl dig här senast 28/2.

   

  Redaktör
  Anna-Maija Junnila, Strängnäs stift
  Innehållsansvarig
  Markus von Martens, Strängnäs stift
  Uppdaterad
  2022-01-23
  X
  Dokumentid: 817919- Webid: 28948 - Unitid: 5