Diakonipastoral

Arbetet med diakonipastoralen är en process i fem steg

Välkommen till verktyget för att ta fram en diakonipastoral. Det är en processmetod som ska underlätta för församlingen att planera, prioritera och organisera församlingens diakonala arbete.

I processen avgränsar vi oss till själva det diakonala arbetet i församlingen, det vill säga det metodiska och organiserade arbetet. Diakonipastoralen är tänkt att komplettera och fördjupa församlingsinstruktionens pastorala program.

Metoden består av fem steg vilka leder till en färdig pastoral. Resultaten från varje steg antecknas i Huvudmall Diakonipastoral som finns för nedladdning i högermarginalen.

Beroende på församlingens förutsättningar och resurser kan ni välja mellan en enklare (nivå 1) och en utökad (nivå 2) nivå på processen.

Om det är första gången du är här är det bra att läsa igenom inledningsavsnitten nedan:

Börja sedan med Steg 1 Se - inventera.

Foto: Kristina Strand Larsson

Jan Sjögerud, Avdelningen för kyrkoliv