Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Webbhjälp

  Förändringsarbete för intranät och externwebb under vecka 22

  [2013-05-13 15:37]

  Under vecka 22 sker årets andra uppgradering. Under den perioden kommer administrationen för intranät och webb ligga delvis nere. Detta betyder att du inte kommer kunna publicera hela tiden.

  Varje år genomförs tre uppgraderingar av publiceringsverktyget.  Under sista veckan i maj är det dags för den andra 2013. 

  Vad betyder uppgradering?

  Att uppgradera innebär att systemet ersätts av en modernare variant. I vårt fall ändras inte allt på en gång utan olika funktioner och delar bearbetas olika gånger. 

  För att kunna genomföra uppgraderingar måste oftast systemet stängas ner. Det är då det gamla kan tas bort och det nya läggas in. 

  Vissa uppgraderingar påverkar ditt vardagliga arbete mer än andra. Ibland är det mycket av det tekniska i bakgrunden som förändras eller att besökrna får något nytt. Andra gånger, som i slutet av mars 2013, kom en ny variant av hur verktyget presenteras för dig som arbetar i det.

  Uppgraderingen vecka 22

  Arbetet som görs i slutet av maj kommer att ha mycket fokus på intranätet.  

  Test av ny personalsökning på intranätet

  En ny funktion för att leta efter kollegor inom Svenska kyrkan kommer börja testas på intranätet.  Denna test, en så kallad beta-version, kommer att innebära att du kan söka bland alla anställda inom organisationen.  Du kan också begränsa din sökning genom att välja något av de intranät du har behörighet.  Dessutom kan du söka på uppdrag eller i ett fritextfält.  

  Interaktivitet på intranätet

  I och med uppgraderingen introduceras också möjligheten att gilla sidor på intranätet.  När du gillat en sida kommer det att synas där, på din profil och i en kontroll du kan dra in på ditt Mitt arbete.  

  Uppdaterat 2013-05-24 Läs mer här om hur du använder kontroller på Mitt arbete för att göra det mer användbart i just din vardag.

  Anpassning av intranätet till mobiler, läsplattor och andra skärmar

  Uppgraderingen i slutet av maj kommer bland annat att innebära att intranätet blir bättre anpassat att besöka i mobilen.  

  Lokala loggor på intranätet

  I samband med uppgraderingen kommer alla de enheter som har lokala loggor att få dessa på sina intranät, på samma sätt som det idag redan är på externwebben.

  Uppdaterat 2013-05-24 - Om din lokala logga inte automatiskt syns på intranätet efter uppgraderingen, maila kanslistöd så läggs den upp under sommaren.  

  Bildhantering

  Från och med uppgraderingen vecka 22 kommer du att kunna ladda upp flera bilder samtidigt. 

  En ny version av bildomskalning kommer att finnas med. Detta innebär att omskalning av bilder t ex mobiler och läsplattor kommer att ske på ett effektivare sätt. Detta påverkar inte er redaktörer och era besökare märker det genom att sidorna kommer kunna laddas snabbare.

  Notifieringar till kommentarsfunktionen

  Du som redigerat en sida på intranätet och aktiverat kommentarsfunktionen på den kommer kunna få en mailad avisering när någon kommenterat på den.  Har du kommenterat på en sida kommer du också att få ett mail när någon annan kommenterat på samma sida.  

  Uppdaterat 2013-05-24 - För att detta ska fungera förutsätter det att du har lagt till din e-postadress i din intranätsprofil.  Se här hur du fyller på information i din intranätsprofil.  

  Mer blir konsekvent

  Som en fortsättning av uppgraderingen i mars kommer alla listor att anpassa sig efter det nya utseendet i administrationen.  Även anslagstavlan kommer att matcha den nya administrationen.  

  Ytterligare några knappar har identifierats som inkonsekventa och kommer att ändras för att matcha det nya utseendet i administrationen.  

  I ett steg att arbeta vidare med konsekvens så har en genomgång gjorts av hur alla funktioner visas i administrationen för dig som arbetar fram webbplatsen.  Vid uppgraderingen i maj kommer en del ändringar att göras.  Detta kommer sedan att fortsätta vid nästa uppgradering för att du som redaktör till slut alltid ska kunna förvänta dig att se viss information oberoende av vilken kontroll du valt.  

  Buggfixar

  En del felaktigheter som rapporterats in kommer att rättas till i samband med den stundande uppgraderingen.  

  Uppdaterat 2013-05-24 - Bland annat har ångrafunktionen setts över och Ctrl+Z kommer att fungera bättre.  Det som blir viktigt är att markören står i samma spalt som du vill ångra för att den ska "ångra rätt".  

  Övrigt som pågår

  Arbete pågår också för att koppla samman personalinformationen på intranätet med organisationsregistret och AD för att allt ska uppdateras gemensamt. 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Wippel, Kommunikationsavdelningen
  Skapad
  2013-05-24
  X
  Dokumentid: 785634- Webid: 129951 - Unitid: 2147483318