Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Barn och unga 0-18 år

  Testamentet

  Som ängel får du hjälpa Abraham, Moses och de andra stora gestalterna i Gamla Testamentet. Du har att välja mellan gudskrafter eller olika vapen i striden.

  Belägringen av jeriko

  Foto: Dataspelet Testament

  Dataspelet "Testament" kombinerar action och undervisning för att få konfirmanderna att lära sig mer om den gammaltestamentliga historien.

    -   Det är ett rätt avancerat spel, menar Peter Håkansson. Förebilden är Diablo 2  - ett av de stora spelen på marknaden. Som deltagare får du rollen som ängel och ska hjälpa flera av de största karaktärerna i Gamla Testamentet att agera efter Guds plan.

     Vägen genom Testamentet är kantad av fiender och odjur som försöker hindra spelaren att ta sig fram. Abraham och Sara t ex ska vid ett tillfälle över en flod och slåss mot krokodiler eller följa längs med floden och ta sig förbi ett banditläger. Det är en hel del action och våld i spelet. När fiender dödas får spelaren nya saker att förbättra sin karaktär och styrka med. Med gudskrafter kan ängeln bl a omvända sina motståndare att gå över till rätt sida. Det blir ett val mellan vapen eller gudskrafter.
      - Det är ju inget ställningstagande från vår sida att acceptera våld som sådant, understryker Peter. Men den bibliska historien handlar ju också om våld. Spelet har därför en 12-årsgräns.

  Fåraheden David

  Foto: Dataspelet Testament

  Spel för alla sinnen
  Den pedagogiska tanken är att aktivera sinnena; syn, hörsel samt agera. Flera av de bibliska figurerna kan spelaren ha en dialog med. Varje kapitel har en övergripande story som knyter ihop kapitlen.
     Dataspelet Testamentet har kostat ca 1,2 miljoner kr och är producerat av 12 studenter från högskolan i Skövde. Spelet var klart våren 2010 och blev ordentligt uppmärksammat i media.
   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Peter Ekman, Avdelningen för kyrkoliv
  Uppdaterad
  2016-02-17
  X
  Dokumentid: 756468- Webid: 29192 - Unitid: 2147483449