Gemensamt arbetssätt ekonomi och personal (GAS)

Gemensamt arbetssätt, ekonomi och personal (GAS)

Det långsiktiga målet med de olika utvecklingsprojekt som pågår inom Svenska kyrkan är att bidra till en hållbar kyrka. I en framtid när Svenska kyrkans intäkter minskar måste stödfunktionerna arbeta på nya mer effektiva sätt. Detta är en verklighet vi måste anpassa oss till redan idag.

Det gemensamma arbetssättet innebär att vi effektiviserar våra administrativa arbetsuppgifter  genom att arbeta på ett strukturerat, enhetligt sätt för att minska mängden resurser som används på administration och förvaltning.  Vi använder gemensamma systemstöd för ekonomi och personal, något som gör det lättare att täcka upp för och hjälpa varandra. Om vi kompetensutvecklar och arbetar tillsammans så kan fler få nytta av den administrativa personalens kompetens och erfarenhet.   För dig som arbetar inom det gemensamma arbetssättet finns ett omfattande utbildningsutbud och support bemannad av experter inom systemstödet. Tillsammans med dig utvecklar vi systemen för att tillvarata verksamhetens idéer och förslag till förbättringar.

GAS Personal

GAS Ekonomi