Krishantering

När krisen inträffar är Svenska kyrkan närvarande

Precis som i vardagen har vi som arbetar i Svenska kyrkan ett uppdrag när det inträffar en kris. Vi ska finnas där med själavård och diakoni. Vi ska förmedla hopp och evangelium. I vissa fall har vi också lagstadgade ansvarsområden.

Men om vi ska klara att hantera krisen, måste vi vara förberedda. En kris kommer ju ofta plötsligt och oväntat. Den kan till exempel röra sig om

• hot och våld på den egna arbetsplatsen
    • en olycka i konfirmandgruppen
    • våldsdåd i samhället
    • krig.

Krisen har tre faser: före, under och efter

På de här sidorna på intranätet får din församling, ditt pastorat och ditt stift stöd för arbetet före en kris, under en kris och efter en kris.

Före krisen Krisläge Efter krisen Webbutbildning i krisberedskap

En webbutbildning för hela arbetslaget

Webbutbildningen i krisberedskap beskriver steg för steg arbetet med att bygga en grundläggande krishanterande förmåga. Samtidigt som ni går igenom programmet, kan ni skapa eller uppdatera den egna krisplanen. För att komma direkt till utbildningen ska du vara inloggad på intranätet.

Om du har frågor om krisberedskap kan du mejla kyrkokansliet i Uppsala