Webbinarium - Lär dig arbeta säkert med bilder

[2022-09-14 08:45]

Den 22 september kl. 13 är det dags för höstens första webbinarium. Det handlar om att arbeta juridiskt säkert med bilder. Gustaf Hellsing leder deltagarna genom timmen. Anmälan sker via utbildningsportalen.

Det är möjligt att anmäla sig till samtliga tillfällen via denna länk.

Webbinarierna kommer att spelas in och läggs upp i efterhand på utbildningsportalen. Höstens webbinarier genomförs som vanliga teamsmöten. Deltagarnas mikrofoner är avstängda under föreläsningarna. Chatten är öppen och frågorna besvaras både skriftligt och muntligt under timmen. Frågestunden spelas inte in.

Höstens program

22/9 kl.13-14 – Arbeta säkert med bilder

Kyrkokansliets bildstrateg Gustaf Hellsing går igenom hur du arbetar med bilder på ett säkert sätt ur juridiskt synpunkt.

6/10 kl. 13-14 – Jobba smart på externwebben

Nyheter, tips och inspiration för dig som är redaktör. Webbinariet leds av Sofia Ekman och Anna Yngvesson.

20/10 kl. 13-14 – Julinsamlingen 2022

Hur kommunicerar vi temat "Bryt en tradition" via församlingen eller pastoratets webbplatser, annonsplatser, sociala medier och utskick? Vilket material finns och vad behöver vi för att tillsammans lyckas nå målet om 50 miljoner kronor till Act Svenska kyrkans livsavgörande insatser för människor i utsatthet? Webbinariet leds av Susanna Olivin, Sara Holmberg och Helen Källman.

3/11 kl. 14-15 – Nätkärlek och näthat

I början av 2021 hölls ett webbinarium om hat, hot och härskartekniker på nätet. Vad är näthat och vilka strategier finns för att istället sprida mer "nätkärlek"? Genom att sätta ord på vanliga företeelser på nätet kan vi med större självförtroende delta i samtalen på sociala medier. Nu är det dags för en uppdaterad version. Webbinariet leds av Charlotte Frycklund och Jiang Millington.

17/11 kl. 13-14 – Dopkommunikation

Vintern 2023 kommer ett nytt kommunikationsmaterial om dopet. Det kan du använda som komplement till den kommunikation du redan gör. Materialet riktar sig till målgrupper många församlingar upplever svåra att nå. Hör mer om hur arbetet går och vilka vägval som gjorts längs vägen. Webbinariet leds av Marie Malm, Magdalena Widmark och Maria Söderlind.

1/12 kl. 13-14 – Grafisk profil och profilprodukter

Webbinariet går igenom grunderna i Svenska kyrkans grafiska profil samt berättar om pågående arbete med utveckling av profilen. Hur vi arbetar med profilprodukter kommer också att tas upp under timmen som leds av Marie Malm och Karin Mellblom.

8/12 kl. 13-14 – Mallverktyget

En genomgång hur mallverktyget fungerar och nya funktioner som tillkommit.  Webbinariet leds av Gustaf Hellsing.

Skapad:2020-09-11 12:51:00

Den 22 september återupptas webbinarierna. Nytt för i höst är att vi kommer att köra webbinarierna på torsdagar kl. 13-14 (förutom 3/11 kl.14-15). Alla tillfällen spelas in. Anmälan har öppnat.

Anmälan sker i utbildningsportalen.

Hannah Häggström, Kommunikationsavdelningen
    Ansvarig för intranätet Kommunikation