Linköpings stifts intranät

Fråga stiftsarkivarien!

Anders Borg är stiftsarkivarie och den som svarar när du ansluter dig till "Fråga stiftsarkivarien!" Foto: Katarina Sandström Blyme

[2022-09-09 12:32]

”Ska jag slänga eller spara det här dokumentet?” Ja, det är en vanlig fråga man ställs inför när man hanterar dokument – i digital- eller pappersform - av olika slag på arbetsplatsen.

Från och med hösten 2022 kan frågan - och andra arkiv- och dokumenthanteringsfrågor – få svar i ”Fråga stiftsarkivarien!”, en digital frågestund med nya stiftsarkivarien Anders Borg, första måndagen varje månad kl. 13-14.00.

Vem är du?
    - Jag har arbetat med kyrkoarkivfrågor sedan 1999, de senaste åtta åren som stiftsarkivarie i Uppsala stift. I augusti började jag samma tjänst i Linköpings stift.

Vad gör du?
    - Jag finns tillhands för alla frågor rörande dokumenthantering – från diarieföring till arkivläggning – inte bara under ”Fråga stiftsarkivarien!”. Jag är också med på genomlysningarna av arkiv och diarium inför visitationer.

Vilka medarbetare kan höra av sig?
    Alla! Finns det någon tjänst i Svenska kyrkan där man inte hanterar dokument...?
    Arkiv är kollektiva minnen, vi är alla med och bidrar till dessa.

Fråga stiftsarkivarien!

Klicka här för att få veta hur du når Fråga stiftsarkivarien!

Katarina Blyme, Linköpings stiftsorganisation
    2022-09-12