Din sökning gav 0 träffar

    Ett fel uppstod.
    Dölj bild

    Digital arbetsplats

    Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 – dina filer

    Foto: Skärmdump

    [2022-06-02 09:37]

    De filer du arbetar med själv bör du spara i OneDrive. Då blir de tillgängliga och kan hanteras på rekommenderade sätt när du är ansluten till Microsoft 365. Det gäller oavsett om du arbetar vid datorn, mobilen, surfplattan eller fjärrskrivbordet.

    Det finns många fördelar med att lära dig använda OneDrive. När du delar filer istället för att bifoga dem blir det lättare att samarbeta. Du och de kollegor du delat filen med kan 

    • arbeta samtidigt i samma fil 
    • kommentera direkt i filen
    • ta del av varandras kommentarer
    • nå dina filer från datorn, fjärrskrivbordet, mobilen, surfplattan eller webben på office.com.

    Dessutom kan du, när som helst, ta bort deras behörighet att redigera eller läsa filen. 

    När du delar en fil istället för att bifoga den bidrar du till en säkrare it-miljö. Det är generellt säkrare att dela en fil istället för att skicka iväg en kopia som bilaga. Vi minskar samtidigt antalet stora och tunga mejl.

    Titta på introduktionsfilmen om filhantering i OneDrive. 

    Filmen är knappt två minuter lång och är också inledningen på utbildningen om förändrat arbetssätt i Utbildningsportalen.  

    Välkommen till Utbildningsportalen om Microsoft 365.

    Läs användartipsen om när OneDrive passar bäst

    Börja använda OneDrive

    För att komma igång med OneDrive kan du flytta över filer du redan använder. Du kan också skapa och spara nya filer direkt i OneDrive. Det finns flera utbildningar:

    Samarbeta i filer med hjälp av OneDrive

    De filer du sparar i OneDrive är dina och bara du har behörighet till dem. Du kan sedan välja att ge behörighet till andra. Då väljer du om de du delar med bara ska kunna läsa eller också ha rätt att ändra i en fil.

    Lär dig hur du hanterar åtkomst via utbildningsfilmerna:

    ​Läs lathunden för att dela dina filer

    När ni arbetar tillsammans i en och samma fil ökar effektiviteten. Till exempel slipper du sammanställa ändringar från flera kopior och skicka ut en ny version. 

    Använd versionshistorik för att gå tillbaka till en tidigare version av samma fil​

    När många arbetar i samma fil kan det så klart bli så att någon ändrar på ett sätt som inte är önskvärt. Då kan du gå tillbaka till en äldre version av filen och spara om den. 

    Lär dig versionshantera en fil genom att läsa lathunden.

    Redaktör och innehållsansvarig
    Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
    Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
    Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
    Skapad
    2022-08-10
    X
    Dokumentid: 1583209- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042