Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 - dra nytta av mobilen

  Foto: Skärmdump från PowerPoint

  [2022-04-08 07:00]

  Ibland är det lätt att fastna i gamla vanor men små justeringar kan du effektivisera hur du använder de digitala stöden som Microsoft 365 erbjuder. Till exempel finns många fördelar med att använda mobilen till vissa uppgifter.

  För många kan det till och med vara lättare att jobba med många av funktionerna i Teams via mobil och surfplatta än dator, webb eller fjärrskrivbordet. Det kanske finns ett bra headset så det blir lätt att få ljud och mikrofon att fungera. Dessutom känner många sig redan lite tryggare med kameran i mobilen än att behöva lära sig hur det fungerar på datorn eller med extern kamera på en tunn klient. 

  Utbildningar för att använda Microsoft 365 i mobilen

  Det finns utbildningar som speciellt riktar sig till dig som ska använda Microsoft 365 i mobilen. Känner du dig ny som mobilanvändare kan grundutbildningen vara bra att börja med. Det finns också specifika utbildningar för Teams, filhantering med förändrat arbetssätt samt Outlook för e-post, kalender och kontakter.

  Hitta utbildningarna för att använda Microsoft 365 i mobil och surfplatta

  Titta på filmen som på fyra minuter ger dig tips och tricks för att använda Microsoft 365 i mobilen. 

  Använd mobilen till digitala möten

  Det finns många hälsofördelar med att röra på sig, även under arbetstid. Försök att tänka in flexibiliteten redan när du kallar till ett möte.

  Vid många digitala möten räcker det med att kunna lyssna och slå på mikrofonen vid behov. Dessa möten kan absolut vara så kallade promenadmöten, alltså när deltagarna kopplar upp sig via teamsappen i mobilen och går under mötet. Det kan till och med bli lättare att bearbeta det vi hör när vi rör oss samtidigt

  Ladda ner teamsappen i mobil och surfplatta

  Om det är ett långt möte kan agendan specificeras så att deltagarna när det kan vara rimligt att sitta vid större skärm och tangentbord jämfört med när det passar att gå en sväng. 

  Håll möte i Teams.​

  Är det viktigt att alla sitter så de tydligt ser skärmen och kan delta i chatten snabbt fungerar det bäst att sitta vid datorn eller den tunna klienten.

  I de fall du blir kallad till möten går det alltid att fråga om tillfället passar sig för att delta via mobilen. ​

  Ringa via Teams i stället för till telefonnumret

  Om du behöver ringa en kollega finns det fördelar med att göra det via Teams i stället för med det vanliga telefonnumret. Kollegan kan då själv välja att svara via sin mobil, dator, fjärrskrivbordet eller den som använder surfplatta.  

  Det är också möjligt att börja på en enhet (till exempel din dator) och flytta över samtalet till din mobil om du behöver vara mer flexibel. 

  Ställ in notiserna så de passar dig

  Om du upplever att du missar information i Teams, eller kanske störs din arbetsro av att notiser konstant ger sig tillkänna? Då bör du se över hur du ställt in dina notiser. Testa dig fram för att hitta en nivå på inställningarna så de passar dig. 

  Ställ in notiser för Teams så du får de aviseringar du vill ha när det passar dig

  Använd Outlook för e-post, kontakter och kalender

  För att använda din e-post och komma åt kontakter och din digitala kalender i mobilen behöver du använda appen som heter Microsoft Outlook. Första gången behöver du göra några inställningar för att koppla ihop all data. 

  Koppla ihop Outlook med din e-post i mobilen

  Observera att du kan nå både din personliga e-post men även de funktionsbrevlådor du har behörighet till. 

  Nå funktionsbrevlådan i mobilen

  Använd mobilen på ett säkert sätt

  Du behöver använda din mobil för att logga in på ett säkert sätt. Det fungerar som ett bank-id där du verifierar att det är just du som försöker logga in. Gör du detta sällan räcker det med att du får det standardiserade sms-et med en kod. Loggar du in oftare är det smidigare att ladda ner autentiseringsappen för att logga in lättare. 

  Använd multifaktorsautentisering

  Skydda din mobil

  Välj rätt verktyg i Microsoft 365

  Det finns många verktyg i Microsoft 365. Ibland kan det kanske kännas svårt att välja rätt bland dem alla men det finns stöd för att använda verktygen så smart som möjligt. 

  Välj rätt verktyg i Microsoft 365 beroende på vad du vill göra.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Skapad
  2022-08-10
  X
  Dokumentid: 1580414- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042