Verksamhetsstöd

Fortbildning på mässan Nordiska trädgårdar

[2022-02-11 10:13]

För dig som arbetar med planering och skötsel av kyrkogård kanske seminarierna för branschfolk på mässan Nordiska trädgårdar kan vara av intresse.

Nordiska trädgårdar, är Nordens största trädgårdsmässa och hålls på Älvsjömässan i Stockholm 31 mars till 3 april.

Under torsdag och fredag arrangeras seminarier riktade till branschfolk. Bland programpunkterna finns bland annat Kyrkogårdens häckar – formelement att värna om (torsdagen 31 mars, förmiddag).

Seminariet handlar både om lagstiftning och praktisk skötsel samt tar upp konkreta exempel från kyrkogårdar i Mellansverige.

En annan programpunkt är Den ätbara parken (torsdagen 31 mars, eftermiddag) där deltagarna får information, inspiration och råd kring användning av fleråriga ätbara växter i parker, bostadsområden och andra välbesökta gröna miljöer.

Samarrangemang med Svenska kyrkan

Nordiska trädgårdar arrangeras i samarbete med Fritidsodlingens riksorganisation (FOR) och flera aktörer. Svenska kyrkan har bidragit till torsdagens program.

Nordiska trädgårdars program och länk till anmälan finns på FORs webbplats. Sista anmälningsdag är 18 mars.

Margareta Furberg, Verksamhetsstöd
    2022-02-11