Funkisteologi med användning

[2022-01-14 16:06]

Nu finns en ny folder för dig som vill öka tillgängligheten inom kyrkan. Den är baserad på skriften Gåvan att finnas till och lyfter vikten av att inkludera alla människor.

Skriften Gåvan att finnas till – Om kyrkan och funktionshinder formulerar en gemenskapens och delaktighetens teologi. Sveriges kristna råd, SKR, och Svenska kyrkan har tagit fram en folder som du kan använda i ditt arbete med tillgänglighet. Den utgår från Gåvan att finnas till och ger hjälp till samtal och reflektion.

Folder att ladda ner och skriva ut

Foldern ger en introduktion till skriften Gåvan att finnas till – Om kyrkan och funktionshinder (SKR:s skriftserie nr 23). Med tydliga frågeställningar och texter kring hur kyrkan kan vara för alla, ger foldern inspiration och hjälp till samtal och reflektion.

Ladda ner foldern från SKR:s webbplats (pdf, 4 sid)

Gåvan att finnas till

Skriften är brett antagen inom Kyrkornas världsråd och översatt till svenska. Den ger fördjupande teologisk reflektion inom ”en kyrka för alla”.

Läs mer om Gåvan att finnas till på intranätet. Du kan också ladda ner Gåvan att finnas till (gratis) eller beställ en tryckt version på SKR:s hemsida

Anna Yngvesson, Kommunikationsavdelningen
    2022-01-14