Alltid på väg - temat för KOM 2022

[2021-12-08 13:10]

Under pandemin har Svenska kyrkan "ställt om", inte "ställt in". Hur gör vi nu? Ställer vi tillbaka? Nej, årets tema är "Alltid på väg" som en uppmaning att fortsätta framåt och utveckla utifrån det vi lärt oss på resan. KOM-dagarna arrangeras den 6-7 april i Uppsala. Platsen är Missionskyrkan denna gång.

Vi hoppas kunna genomföra en fysisk konferens i Uppsala, men detta hänger såklart på pandemisituationen. Projektgruppen är redo att ställa om helt till en digital konferens om detta skulle behövas. Inga beslut tas innan årsskiftet i denna fråga.

Om vi bedömer att det är möjligt med en fysisk konferens kommer anmälan förhoppningsvis att öppna i slutet av januari. Det finns hotellrum reserverade för KOM-dagarnas deltagare på ett antal hotell i centrala Uppsala.

Under december och januari planeras programmet. Vi har hyrt Missionskyrkan som vid sidan av den stora kyrksalen där alla föreläsningar ska hållas, även har flera mindre och större rum i två våningar som kan nyttjas för nätverkande av deltagarna under de två dagarna. ​Även vid en fysisk konferens är planen att möjliggöra viss form av deltagande på distans, tex genom streaming av föreläsningarna i kyrksalen på Missionskyrkan.

Temat för KOM-dagarna kommer att bli "Alltid på väg" - som en uppmaning att fortsätta framåt och utveckla utifrån det vi lärt oss på resan. Dagarna kommer att ta upp allt från praktiska tips och råd till hur vi delar den större berättelsen om att vara kyrka i vår tid.​

Skapad:2021-11-23 19:48:00

Årets KOM-dagar genomfördes den 6-7 april i digital skepnad.

Mer om Digi-KOM 2022

Hannah Häggström, Kommunikationsavdelningen