Valwebben

Valsedelskostnader

[2021-10-12 07:33]

Följande gäller för clearing av valsedlar och återbetalning av valsedelskostnader vid utlägg

Clearing av valsedlar

I mitten av oktober sker clearing av valsedelskostnaderna för alla församlingar och pastorat som inte indelningsändrar. Betalningen sker genom att bidragsbeloppet dras av direkt när kyrkoavgiften vidarebefordras via den nationella nivån.
    Clearing av valsedelskostnader för de församlingar/pastorat som indelningsändrar sker i slutet av januari 2022.​

Återbetalning av valsedelskostnader vid utlägg

Om en nomineringsgrupp inte tidigare är representerat i det beslutande organet som valet avser men genom valet blir företrätt så ska återbetalning av valsedelskostnader ske direkt från församlingen/pastoratet till berörd nomineringsgrupp.

Stift och nationell nivå hanterar återbetalning enligt egen ordning, till de grupper som blivit invalda på respektive nivå.

Annika Gustafsson, Valwebben
    Ansvarig för intranätet Valwebben