Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Västerås stift

  Att möta Migranter i Kris

  [2021-10-06 09:44]

  Seminarieserien Att möta migranter i kris presenteras nu i en andra omgång. Seminarierna riktar sig till anställda och ideella som möter migranter i verksamheter inom Svenska kyrkan.

  Fyra olika pass kommer att erbjudas utifrån olika teman där ni som deltagare kan välja vilka tillfällen som ni önskar delta i. Välkomna att anmäla er på kurswebben eller till vasterasstift.migration@svenskakyrkan.se 

  Obs. Första tillfället går av stapeln redan om en vecka.

  Pass 1: Grundläggande behov och sociala rättigheter. 13 oktober 2021. Kl 13-15.
  Pass 2: Att vara konvertit. 8 december 2021. Kl 13-15.
  Pass 3: Att vara ung migrant. 23 februari 2022. Kl 13-15.
  Pass 4: Interreligiositet och en gemensam värld. 6 april 2022. Kl 13-15.

  Pass 1. Grundläggande behov och sociala rättigheter. 

  Svenska kyrkans församlingar möter allt fler människor i Sverige som saknar tillgång till grundläggande behov så som tak över huvudet, mat och kläder. Vad kan och bör kyrkan göra för att bidra till att människor får sina behov och rättigheter tillgodosedda? 

  Pass 2. Att vara konvertit.

  Svenska kyrkans församlingar har under de senaste åren mött många människor som flytt till Sverige på grund av förföljelse i hemlandet med anledning av sin kristna tro. Församlingarna har också mött människor som konverterat efter mötet med kristendomen här i Sverige. Hur går asylprocessen till för en person som söker skydd på grund av konversion och hur kan vi ge ett bra stöd på vägen?   

  Pass 3. Att vara ung migrant.

  Cirka 70 miljoner människor befinner sig på flykt idag, ungefär hälften av dessa är barn. Hur är det att vara ung migrant i Sverige idag och hur kan Svenska kyrkan vara ett stöd till de unga som söker sig till församlingarnas verksamheter?   

  Pass 4. Interreligiositet och en gemensam värld.

  Under seminarietillfället diskuteras Svenska kyrkans roll som en del av en global värld. Kan vi skapa dialog och samverkan med människor med en annan religiös tillhörighet och varför bör vi göra det?     

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Linda Beskow, Västerås stift
  Skapad
  2021-10-06
  X
  Dokumentid: 1558938- Webid: 29143 - Unitid: 6