Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Verksamhet

  Lärluncher ger perspektiv på interreligiöst arbete

  Omslaget till boken Att ge plats för den andre? av Jakob Wirén.

  Omslaget till boken Att ge plats för den andre? av Jakob Wirén.

  [2021-09-02 10:56]

  Magnus Evertsson, Sofia Camnerin och Othman Al Tawalbeh är gäster när Jakob Wirén i tre lärluncher ger teoretiska perspektiv till hjälp i det praktiska interreligiösa arbetet. 

   

  En av de mest välbesökta digitala läruncherna i En värld av grannars regi under våren 2021var Jakob Wiréns presentation av sin senaste bok Att ge plats för den andre? Religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet.

  Ett uppdämt behov 

  Frågorna som ställdes visade på ett behov att få reflektera mer tillsammans. Nu inbjuder En värld av grannar till en serie lärluncher där Jakob Wirén, forskare med inriktning på religionsteologi och teologisk sekreterare åt ärkebiskopen, med utgångspunkt i boken samtalar med olika gäster kring olika teman.

  Målsättningen är att samtalen ska inspirera, ge teoretisk kunskap och vara till praktisk hjälp i det interreligiösa arbetet. För den som vill finns kommer det finnas möjlighet att ställa frågor via chatten. ​

  Gäster med olika ingångar

  Till den första lunchen den 16 september, med rubriken Att ge plats för den andre? Ett samtal om bibeltolkning, kommer Magnus Evertsson, teologisk sekreterare med inriktning ekumenik vid Avdelningen för kyrkoliv.

  Näst på tur står Sofia Camnerin, generalsekreterare för Sveriges kristna råd som den 15 oktober tillsammans med Jakob Wirén kommer att samtala om missionsbefallningar och sanningsanspråk.

  Sista lärlunchen den 27 oktober ägnas åt ersättningsteologin och synen på islam då Othman Al Tawalbeh, imam och doktorand i islamisk teologi är gäst.

  Samtliga lärluncher hålls via Teams, kl 12.00 – 13.00.

  Läs mer om lärlunchserien med Jakob Wirén.

  Klicka här för att anmäla dig direkt till lärlunchen den 16 september.  

  Redaktör och innehållsansvarig
  Magdalena Wernefeldt, Kommunikationsavdelningen
  Skapad
  2021-09-02
  X
  Dokumentid: 1554538- Webid: 1440083 - Unitid: 2147483617