Luleå stift

"Vaggan är det centrala"

[2021-08-31 13:51]

Du vet väl att det finns dopbevis på fyra samiska varieteter? Mejla, så postar vi till din församling.

Dopbevis på lule-, ume-, nord- och sydsamiska finns för beställning hos Luleå stiftskansli.

- Vaggan är det centrala och den symboliserar att barnet ska få samma känsla där som när den befinner sig i mammans mage, i värme och trygghet. Men vaggan symboliserar också att i och med dopet så invaggas man i den kristna gemenskapen, säger Britta Marakatt-Labba, konstnär, som illustrerat dopbevisen.

Vill du beställa? Mejla sofia.larsson@svenskakyrkan.se så postar vi dem till dig.
    Ange i ditt mejl det antal du vill ha och vilken samisk varietet du önskar. Glöm inte din postadress.​

Alexandra Nyman, Stiftskansliet i Luleå stift
    2021-08-31