Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Registrera windowsdatorer till Intune

  Här hittar du instruktioner för att göra den nödvändiga registreringen av windowsdatorn till Intune.

  Observera att detta inte gäller för församlingar och pastorat utanför Lundsstift under införandeperioderna A-E (med avslutande migrering 1 mars). Sidan gäller däremot för samtliga pastorat och församlingar som är med i den gemensamma it-plattformen (GIP) för införanden som haft lansering från och med införandeperiod F (med lanseringar från och med 17 februari). 

  För att möjliggöra en automatisk installation av nya Officepaketet samt av ny version av Windows (till din Windowsdator) behöver du registrera sin dator i Intune efter lansering. Detta gäller för dig med en behörighet där Officepaktet ingår.

  Lär dig mer om behörigheterna och licenstyperna för Microsoft 365. ​

  När din enhet haft lanseringen av Microsoft 365 måste du som har en dator koppla upp dig till kyrknätet för att din dator ska bli registrerad till Intune.. Var uppmärksam på att förfarandet ser lite olika ut beroende på om du kopplar upp din dator på arbetsplatsen eller om du arbetar på distans. 

  Observera att du måste koppla upp din dator till kyrknätet och få kontakt med Intune innan det datum som är satt för den tekniska flytten, den så kallade migreringen, för att det ska bli rätt. ​

  Registrera datorn till Intune genom att koppla upp dig till kyrknätet på distans.

  Registrera datorn när du är uppkopplad till kyrknätet direkt i kyrkans lokaler

  Här följer instruktionerna för dig som sitter på arbetsplatsen och på så sätt är uppkopplad till kyrknätet för att registrara jobbdatorn till Intune. ​

  1. Du behöver logga in, i din dator, med din e-postadress (oftast förnamn.efternamn@svenskakyrkan.se) som användarnamn. Du använder samma lösenord som du gjort för att logga in i datorn tidigare.
  2. Datorn behöver sedan vara inloggad två gånger a' åtta timmar, (2 gånger a' 8 timmar) 
   Se instruktionerna för att behålla datorn inloggad för att få den sammanhängande tiden

  När din dator är ansluten till Intune skjuts automatiskt uppdateringar av Windows ut. Det är viktigt att du som användare startar om när du uppmanas göra det. Skjuter du upp omstarten försenas uppdateringarna vilkan kan bidra till att du upplever problem och inte har rätt version av Windows. 

  Registrera datorn till Intune genom att koppla upp dig till kyrnätet på distans

  Här följer instruktionerna för dig som jobbar hemma eller på annat sätt sitter på distans för att koppla upp dig till kyrknätet och registrara jobbdatorn till Intune.  

  1. Börja med att starta om din dator.
  2. Logga in med ditt vanliga konto (ej e-postadressen som användarnamn) på datorn och koppla upp dig mot kyrknätet, genom VPN och MobilePass
   Läs mer om VPN.
   Observera att det inte räcker att du loggar in via Gip-skrivbordet. 
  3. Väl uppkopplad till kyrknätet loggar du ut ur datorn och loggar sedan in igen, med din e-postadress (oftast förnamn.efternamn@svenskakyrkan.se) som användarnamn. 
  4. Säkerställ att du återigen är uppkopplad med VPN.
  5. Datorn behöver sedan vara inloggad åtta timmar vardera vid två tillfällen (2 gånger a´ 8 timmar). 
   Se instruktionerna för att behålla datorn inloggad för att få den sammanhängande tiden.   

  När din dator är ansluten till Intune skjuts automatiskt uppdateringar av Windows ut. Det är viktigt att du som användare startar om när du uppmanas göra det. Skjuter du upp omstarten försenas uppdateringarna vilkan kan bidra till att du upplever problem och inte har rätt version av Windows. ​

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2022-02-10
  X
  Dokumentid: 1552193- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042