Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Nu börjar Pilgrim’s Walk for Future

  Foto: Magnus Aronson/Ikon

  Foto: Magnus Aronson/Ikon Foto: Magnus Aronson /Ikon

  [2021-07-18 08:39]

  Idag, den 18 juli, tar vi de första stegen i pilgrimsvandringen för klimatet, Pilgrim’s Walk for Future. Vandringen börjar i Vadstena och går hela vägen till det stora klimatmötet COP26 i Glasgow, Skottland i november.

  Under sommaren och hösten deltar Act Svenska kyrkan i den internationella vandringen Pilgrim’s Walk for Future. Syftet är att sätta klimatet främst på agendan. Med på vandringen har vi fem krav till beslutsfattarna och längs vägen samlar vi namnunderskrifter att överlämna till beslutsfattarna på klimatmötet. Du kan skriva under namninsamlingen här.

  Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Hela ekosystem riskerar att kollapsa och redan idag leder klimatförändringar till konflikter och att människor tvingas på flykt från sina hem. De människor som bidrar minst till klimatförändringarna är de som drabbas mest. Därför vill Act Svenska kyrkan tala om klimatfrågan, som en rättvisefråga. Var med oss i höst när vi höjer rösten för klimaträttvisa!  

  Walk For Future

  På sidan walkforfuture.se hittar du alla vandringar och uppdateringar från den stora vandringen till Glasgow. Du kan även registrera din egen vandring för klimatet samt få praktiska tips om hur du kan engagera dig för klimatet.  

  Fler länkar 

  Här kan du läsa om kampanjen för klimaträttvisa.

  Här hittar du reflektioner om klimatförändringarna från bland annat Costa Rica, Filippinerna och Zimbabwe.

  Redaktör
  Emil Olsenmyr, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Anna-Lena Arreborn, Internationella avdelningen
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Skapad
  2021-07-07
  X
  Dokumentid: 1551188- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464