Anmälan öppen till höstens lunchwebbinarier

[2021-08-26 15:12]

Nu kan du anmäla dig till höstens samtliga webbinarier på en gång. Första tillfället den 29 september handlar om kommunikationssatsningarna inför allhelgona, advent och jul.

Webbinarierna kommer att vara teams live event där deltagarna är med utan kamera och mikrofon. Det finns möjlighet att ställa frågor i en modererad chatt där man själv väljer om man vill vara anonym eller inte.

29 september: Kommunikation inför allhelgona, advent och jul

I likhet med tidigare år planeras en nationell kommunikationsinsats runt allhelgona och jul. På webbinariet kommer vi gå igenom satsningarna, vilket material som finns och hur församlingen eller pastoratet kan medverka och använda sig av dessa satsningar.

ANMÄLAN STÄNGD

13 oktober: Effektiv kommunikation i församling - verktyg i Kommunikation som mission

När man jobbar med kommunikation är det lätt att komma i kläm mellan olika viljor i arbetslaget. Samtidigt finns det en stor kraft i att skapa samsyn och engagemang för kommunikationsarbetet. Kommunikation som mission innehåller verktyg du kan använda för att öka församlingens synlighet och kommunikativa förmåga. De kan bidra till både färre utträden och att fler kommer till verksamheten.

På webbinariet visar vi hur du själv eller med hjälp av ditt stift kan genomföra workshops och övningar med ditt arbetslag. Bland annat spindeln för prioritering, årsplaneringsmöten och livshändelser för att synliggöra olika målgrupper.

27 oktober: Församlingstidning - statistik och inspiration

Församlingstidningen är oftast den största satsningen som församlingen gör på kommunikation under ett år. Det tar både tid och resurser i anspråk. Men vem ser och läser tidningen? Vilken typ av innehåll väcker högst engagemang, ger läsvärde och nya medlemmar? Ta tillfället att prata tidningsmakeri med dina kollegor.

Webbinariet kommer att innehålla en djupdykning i statistiken från 22 undersökta församlingstidningar som gjorts med genom Kommunikation som mission och det ramavtal som finns med Origo group. Undersökningarna innehåller både tidningar i större städer och mindre orter.

Vi kommer också att prata om hur man kan utveckla sin tidning genom att ta del av några case där man utvecklat sitt arbete på olika sätt för att öka värdet av arbetet med tidningen.​

10 november: Svenska kyrkans nya gemensamma intranät

Svenska kyrkans utvecklade digitala arbetsplats ger möjligheter att dra nytta av samspelet mellan våra kommunikationsbehov och hur olika verktyg passar bäst för att lösa dem. I samma spår går arbetet med det nya intranätet vidare och under webbinariet får du en nulägesbild av var det står och vart det är på väg.

ANMÄLAN STÄNGD ​

24 november: Kommunicera tillgängligt

En crash course i hur du kan jobba med inkluderande kommunikation. Vi utgår från användarnas varierande förmågor och går igenom hjälpmedel, lagkrav och mycket mer. Du får konkreta tips på hur du kan bli bättre på inkluderande kommunikation, framförallt på webben och i sociala medier. Hampus Sethfors är en ux-designer som nischat sig på digital tillgänglighet senaste 8 åren. Han driver ett stort meetup om tillgänglighet (www.t12t.se) och är en av grundarna av Axess Lab.​

8 december: Kriskommunikation

Alla församlingar kan drabbas av en kris som får mycket uppmärksamhet både i traditionell media och i sociala medier, det kan handla om brott, olycka eller förtroendekris. Hur kan man förbereda sig och vad ska man tänka på för att så långt möjligt mildra effekterna när det väl har brakat loss? Pressekreterare Martin Larsson och sociala medier-redaktör Lina Beutler håller i föreläsningen.

Skapad:2020-09-11 12:51:00

Under hösten genomförs sex stycken lunchwebbinarier. Onsdagar, ojämna veckor kl. 12-13. Tillfällena spelas in och läggs ut textade på intranätet i efterhand. Sista tillfället blir den 8 december.

I vår pausas detta på grund av planering inför KOM-dagarna.

Hannah Häggström, Kommunikationsavdelningen
    Ansvarig för intranätet Kommunikation