Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Planera i församlingen för hemester 2021

  Gör något för barnfamiljen i kyrkan i sommar!

  Gör något för barnfamiljen i kyrkan i sommar! Foto: Johannes Frandsen/Ikon

  [2021-06-16 10:27]

  Många kommer att semestra i Sverige i sommar. Se till att ladda med några intressanta programpunkter och visningar och berätta om det i alla kanaler. En relativt liten arbetsinsats kan betyda mycket. Här kommer checklistan du inte får missa.

  Efter en intensiv period med digital omställning, och samtidigt som personalen ska ha semester, kan det vara svårt att hinna ordna fler aktiviteter. Men ganska små insatser kan betyda mycket:

  Gör något för barnfamiljen

  Utflyktsmål för barnfamiljer uppskattas alltid. Kanske kan ni sätta upp frågor till enkla tipsrundor för barn och vuxna i eller utanför kyrkan? Inspireras gärna av idén med

  Guida när ni inte är på plats

  Sätt upp en skylt, eller bara en lapp i eller utanför kyrkan, med en kort berättande text, en QR-kod eller webbadress. Länkar kan leda besökaren till en film där en anställd eller församlingsbo berättar personligt om just er kyrka, till en ljudguide/audioguide – eller helt enkelt till en text på er webbsida. Berätta gärna om appen Kyrkan för förskolebarn. 

  ​Påminn om corona-avstånd

  Det är förstås viktigt att ha en beredskap för att ta emot besökare på ett coronasäkert sätt. Beställ gärna dekaler och roll-up från webbshopen som påminner besökarna om att hålla avstånd.

  Berätta om vad som händer i församlingen:  

  1. Uppdatera kalendern på webben

  Det är via kalender ni når ut med er verksamhet, när ni lägger in händelser i kalendern syns de på många fler platser än bara er egen webbsida. Skriv tydliga rubriker och beskrivningar i kalendern och kom ihåg att klicka i om det exempelvis gäller barnverksamhet.

  Så här arbetar du med kalendern

  Kalendern syns bland annat på Svenskakyrkan.se/sommar som blir en samlingssida för Svenska kyrkan i Sommar-Sverige. 

  2. Berätta när ni har sommaröppet

  Ett bra sätt att marknadsföra öppna kyrkor och olika aktiviteter är att lägga in dem som sommarkyrkor i platsadministrationen – då syns de både i appen Kyrkguiden och i sommarkyrkokartan på webben.

  Kom ihåg #sommarkyrka och #hemestra i sociala medier och tipsa gärna om vad som är på gång hos er så vi kan dela det på Svenska kyrkans Instagramkonton @svenskakyrkan_delar och @kulturarvet.  ​

  3. Se efter hur ni syns Kyrkguiden

  Kyrkguiden är en app för den som vill veta vad som händer inom Svenska kyrkan, och som vill ha hjälp att hitta till våra olika kyrkor och aktiviteter. Appen kommer att uppdateras innan sommaren både app och platsadministrationen håller på att byggas om och ska få ny funktionalitet.

  Läs också:

  Om att vara kyrka på nätet i coronatider.

  Material för din sommarkommunikation, bland annat tips för församlingens webbplats. 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Mikaela Varenius, Aktuellt
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Skapad
  2021-06-16
  X
  Dokumentid: 1548808- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526