Svenska kyrkan i utlandet

Ledig tjänst: kyrkoherde i Schweiz

[2021-06-14 15:40]

Svenska kyrkan nyetablerar sig i Schweiz. Därför söker vi en kyrkoherde. Du ska ha arbetat som kyrkoherde i Sverige eller i utlandskyrkan. Ansökan ska vara inne senast 15 augusti.

Kyrkostyrelsen har fattat beslut om att en ny församling skall bildas i Schweiz, då Svenska kyrkan nyetablerar sig i landet. De två nuvarande församlingarna i Lausanne, Bern och Geneve samt i Zürich/Basel upphör 31/12 2021. Inledningsvis kommer kyrkoherden att anställas av BELK (Der Bund Evangelisch-Lutherischer Kirchen in der Schweiz). Församlingens pastorala arbetsområde kommer att vara hela landet.

Därför söker vi nu en erfaren präst som ser gudstjänsten som kyrkans centrum. Du är socialt utåtriktad och har lätt att skapa kontakter. Du är en entreprenör som vill bygga församling tillsammans med människor med svenskspråkig identitet i Schweiz.

Du ska ha arbetat som kyrkoherde i Sverige eller i utlandskyrkan och ha goda kunskaper i engelska och gärna även tala tyska eller franska.​

Ansökan ska vara inne senast 15 augusti

​Läs mer om tjänsten här.

Susanne Gorne, Kommunikationsavdelningen
    2021-06-14