Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Arbetsgivarorganisationen

  Första sommaren med ferie-/ungdomslön

  [2021-06-10 11:33]

  I Svenska kyrkans avtal 20 tecknades två löneavtal: ett för medlemmar i Kommunal och ett för övriga arbetstagarorganisationer. I löneavtalet för Kommunal finns bestämmelser om lägstalön och en bestämmelse om ferie-/ungdomslön. 

  Lägstalönen för medlemmar i Kommunal är i sommar 134 kr per timme. Lön för ungdomar som är medlemmar i Kommunal kan lägst utgöra 70 % av lägsta lön för arbetstagare som fyllt 15 år, 80 % av lägsta lön för arbetstagare som fyllt 16 år och 90 % av lägsta lön för arbetstagare fyllda 17 år.  

  För arbetstagare som inte är medlemmar i Kommunal gäller alltid det andra löneavtalet för övriga arbetsgivarorganisationer, oavsett om personen är medlem i en arbetstagarorganisation eller inte. I det löneavtalet finns inga regler om lägstalön eller ferie-/ungdomslön.  

  Aktuella avtal finns här.

  Inför sommarens verksamhet

  Tack vare de förändrade restriktionerna kan viss verksamhet nu öppnas upp i Svenska kyrkans församlingar. Svenska kyrkans nationella nivå samlar information och råd som gäller för Svenska kyrkans verksamhet på intranätet. På intranätssidan om konfirmation finns även information inför sommarens läger. Respektive stift har också information och rekommendationer på sina intranätsplatser.  

  Vad gäller arbetsrätt och arbetsmiljö gäller samma regler som vanligt under sommaren:

  Mer information om semester och andra frågor som blir aktuella finns i webbhandboken Vera.

  Du är som vanligt välkommen att höra av dig till de regionala förhandlarna/rådgivarna eller till jouren för arbetsrätt och avtal om du har frågor. Det finns rådgivare i tjänst hela sommaren.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Redaktionen Arbetsgivarorganisationen, Arbetsgivarorganisationen
  Skapad
  2021-06-10
  X
  Dokumentid: 1547909- Webid: 39109 - Unitid: 2147483406