Arbetsgivarorganisationen

Ducatus nr 2/2021 har omställning som tema

[2021-05-19 13:01]

Bland Svenska kyrkans arbetsgivare börjar ordet omställning bli allt vanligare. Det är även temat för Ducatus nr 2/2021, som inom kort når er läsare. Tidningen gör nedslag i Öckerö församling samt berättar om ett nytt skräddarsytt metodmaterial som arbetsgivarorganisationen arbetat fram.

Öckerö församling har tvingats fatta det tuffa beslutet att lägga ner en förskola. Kyrkoherde Rasmus Lindén och förskolechef Kristin Utbult delar med sig av gjorda erfarenheter.

Skräddarsytt stöd vid omställning presenteras

Frågor inför en omorganisation är ofta många. Därför har arbetsgivarorganisationen tagit fram en arbetsmodell att utgå ifrån före, under och efter en omställning. Modellen presenteras i detta nummer, kompletterat med information om vad Kyrkans trygghetsråd kan erbjuda.

Verksamhetsberättelse ingår och jubileumsskrift utgör bilaga

Nytt för i år är att du som läsare hittar arbetsgivarorganisationens verksamhetsberättelse med ekonomisk rapport inuti tidningen. Dessutom medföljer en kortfattad jubileumsskrift som gestaltar den utvecklingsresa som nuvarande Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation gjort sedan starten i Hallsberg 1945. Jubileumsbilagan som pdf

Kyrkorådsledamot – prenumerera!

Ducatus är arbetsgivarorganisationens medlemstidning och vänder sig till arbetsgivare och chefer inom Svenska kyrkan. Kyrkoherdar, ordförande och alla med någon form av chefsansvar (enligt BKSK) får automatiskt ett eget exemplar till arbetsplatsen men tidningen vänder sig till alla arbetsgivarföreträdare. Ordna enkelt en egen prenumeration!

Redaktionen Arbetsgivarorganisationen, Arbetsgivarorganisationen
    2021-05-20