Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkans logotyp på olika språk

[2021-04-30 08:41]

Svenska kyrkans logga finns också på flera andra språk, för dig som behöver.

Ibland uppstår behovet hos utlandsförsamlingar att använda Svenska kyrkans logotyp på ett annat språk än svenska, exempelvis vid kommunikation med lokala myndigheter. För detta ändamål kan logotyper på engelska, franska, tyska, spanska eller finska användas. Du kan ladda ner dem via länkarna nedan, i vår bildbank Ikon.

Observera att du måste ha en adress i kyrknätet för att komma in på Ikon, dvs en e-postadress som slutar med @svenskakyrkan.se.

Logotyperna finns anpassade för tryck och har då ändelsen "CMYK". Det finns också logotyper anpassade för Office-paketet för att exempelvis skrivas ut på skrivare (från Word) eller för att ses på skärm (PowerPoint), dessa har ändelsen "RGB_Office".​

Längst ner på sidan kan du ladda ner fullständiga logotyp-paket. I dessa finns alla logotyp-varianter (fler än i bilddatabasen Ikon).

Följ reglerna för logotypens användning

Vare sig du använder logotypen på svenska eller på andra språk, så måste du följa instruktionerna för hur logotypen får användas. Den underlättar också ert arbete med logotypen och förklarar fler delar som har med den nya visuella identiteten att göra.

Användningsregler för Svenska kyrkans logotyp

Beställa lokal logotyp

När logotypen ska indikera en viss enhet inom Svenska kyrkan har den ett deskriptivt tillägg. I Svenska kyrkans grafiska profil finns riktlinjer för hur lokala församlingars logotyper ska se ut.

Deskriptiva tillägg som godkänns är namn på stift, pastorat, församling eller stad.

Beställ en egen logotyp

Använd logotyp utan tillägg under utlandskyrkans omorganisation

Just nu förändras utlandskyrkans verksamhet, i takt med att arbetet utreds. Detta kan göra att vissa verksamheter måste vänta med att få en lokal logotyp, tills vi vet säkert hur organisationen kommer att se ut. Om din verksamhet av detta skäl inte kan få en egen logotyp, rekommenderar vi er att använda den svenska logotypen utan deskriptivt tillägg.

Ladda ner logotyp logotyp på svenska

Ta hjälp av mallverktyget

Om du vill ha hjälp att skapa en snygg affisch, där Svenska kyrkans logga redan finns, kan du använda vårt gemensamma mallverktyg. Samtliga mallar följer Svenska kyrkans grafiska profil.

Läs mer om, och använd mallverktyget

Ladda ner logotyp-paket

Logotyp finska