Strängnäs stift

Nytt digitalt diakonisamtal, onsdag 5 maj kl 8.15-9.30.

[2021-04-28 08:45]

Ansvaret för skapelsen.
    Möt Pär Friberg, kyrkoherde i Daga församling, Emilia Bergius, handläggare för Färdplan för klimatet och kollegor i stiftet för ett samtal om församlingsarbete, diakoni, tro och ansvaret för skapelsen.

Diakoni och ansvaret för skapelsen - vad kan det innebär för oss i församlingsarbete och som diakonimedarbetare? Miljö- och klimatfrågor angår oss alla och är också ett arbetsområde för församlingsdiakoni.

Korta introduktioner om Färdplan för klimatet (Emilia Bergius, miljö- och klimathandläggare på stiftet) och om grunden för miljöarbete i kristen tro (kyrkoherden i daga, Pär Friberg).

Som vanligt även kollegiala samtal om ämnet - på vilket sätt angår detta oss och hur kan vi bidra? Vilka frågor väcker det hos mig?

"Diakonins teologiska utgångspunkt är att varje kristen och varje församling har fått i uppdrag att omsätta kristen tro i handling genom omsorg om medmänniskan och skapelsen". (ur Vägledning för diakoni i Svenska kyrkan)

Länk för mötet den 5/5:

Meeting URL:

Meeting ID: 875 6507 8658

För mer info om vårens sista möte den 29/5 och Digitala diakonisamtal som mötesplats kan du läsa här:

Digitala diakonisamtal våren 2021

Birgitta Lounela, Strängnäs stift