Samverkan

Peggy Hamnström blir chef för löneservice i Uddevalla

[2021-03-29 14:01]

Den 14 juni börjar Peggy Hamnström som chef för löneservice i Uddevalla. Hon kommer närmast från det kommunala bolaget Soltak där hon är affärsområdeschef Lön.

Per Starke, chef för avdelningen för gemensamma funktioner på kyrkokansliet i Uppsala, är mycket glad över rekryteringen:

– Peggy har varit med i uppbyggnaden av Soltak och har därför god erfarenhet av att slå samman olika kommuners löneavdelningar, både ur ett medarbetarperspektiv och ur ett politiskt perspektiv, säger Per Starke.

Peggy Hamnström berättar själv att hon har jobbat inom löneområdet länge och som chef ett par år. Hon säger att hon har fått en väldigt positiv bild av alla hon mött i samband med löneservice. Nu ser hon mycket fram emot att få börja sin tjänst.

– Jag tycker det här ska bli jättespännande, säger Peggy Hamnström. Jag tror på att göra en nationell löneservice, det här kommer att bli bra!

Efter att olika alternativ utretts beslöt kyrkostyrelsen i juni 2020 att göra Uddevalla till placeringsort för nya löneservice.

Göteborgs stift har i dag en servicebyrå i Uddevalla med 30 anställda, varav 15 arbetar med löner. Den delen av verksamheten tas nu över av Svenska kyrkan på nationell nivå och byggs ut till att omfatta hela Svenska kyrkan.

Under 2021 ska cirka 15 löneadminstratörer anställas. När verksamheten är fullt utbyggd om 5-7 år kommer runt 65 personer att arbeta där.

Om löneservice i Uddevalla

Maria Sandell, Samverkan