Luleå stift

Om bibel, lärande och undervisning

Foto: Magnus Aronson/Ikon

[2021-06-10 11:16]

Luleå stift bjuder in till dagar inom ramen för Svenska kyrkans program "Lärande och undervisning". Välkommen till digitala dagar om hur kyrkan kan dela tro och liv i mötet med barn 0–13 år!

Som ett led i Svenska kyrkans satsning kring lärande och undervisning bjuder Luleå stift in till dagar om bibel, lärande och undervisning med barn 0–13 år.

Vi behöver kraftsamla kring undervisningsuppdraget. Kristen tro vill vara bärande och meningsfull i människors liv  men i dag är trons verklighet känd, upplevd och levd av allt färre.

Hur kan kyrkan dela tro och liv idag i mötet med barn 0–13 år och deras familjer? Hur kan vi hitta en balans mellan ”katederundervisning” och ”feel good-pedagogik”? Under kursen ges tillfälle till föredrag och reflektioner kring dessa ämnen. Bland andra medverkar biskop Åsa Nyström och Jacob Wirèn, som skrivit boken Utmaningsdriven undervisning – Hur kyrkan kan dela tro och liv idag?

Två kurstillfällen

På grund av fortsatta restriktioner för hösten 2021 ges kursen helt digitalt via Zoom, båda kurstillfällena.

Kurstillfälle 1
    31 augusti–1 september

Kurstillfälle 2
    7–8 oktober

Med reservation för att utbildningen sker helt digitalt beroende på smittläget för covid-19 vid denna tid.

Emma Berkman, Stiftskansliet i Luleå stift
    Maria Berglund, Luleå stift