Samverkan

Om anslutningsplan och  framtida IT-lösningar

[2021-03-17 06:40]

Projektet rekommenderar att de församlingar och pastorat som ej är anslutna till en servicebyrå idag, men vill ansluta sig till löneservice under 2022, gör det under hösten 2022. IT-upphandling pågår och förväntas vara slutförd hösten 2021.

Framtida IT-lösningar

Som projektet tidigare beskrivit visade analysen av nuvarande IT-system att en systemupphandling behöver göras.

Upphandlingen av ett system för processerna lönehantering, personal/tid/resa samt arvodeshantering pågår. Information till kravspecifikationen har inhämtats från flera håll, bland annat från projektets referensgrupper.

Upphandlingen förväntas vara slutförd under början av hösten 2021 och systemet förväntas tas i drift tidigast under senvåren 2022. Implementationen kommer att ske stegvis.

Anslutningsplan

Arbetet med att ta fram en plan för anslutning till Svenska kyrkans löneservice pågår. En fortsatt dialog med berörda parter sker kontinuerligt.

Projektet kommer att ha ett tätt samarbete med församlingar och pastorat samt stiftens servicebyråer för att säkerställa en sömlös övergång. Mer information kommer när serviceövergångarna närmar sig.

Nya anslutningar till löneservice under 2022

Projektet har tagit fram en rekommendation om att de församlingar och pastorat som ej är anslutna till en servicebyrå idag, men vill ansluta sig till löneservice under 2022, gör det under hösten 2022.

Projektet rekommenderar denna lösning eftersom det nya lönesystemet implementeras under första halvåret 2022. Det betyder att nyanslutningar genomförs så snart som möjligt efter att ett nytt lönesystem är implementerat. Vid önskemål från anslutande enhet kan dock nyanslutningar även tas emot redan från 1 jan 2022. Detta under förutsättning att församling/pastorat accepterar att personalen behöver lära sig nya arbetssätt två gånger under relativt kort tid.

Gällande ekonomitjänsten sker anslutning i vanlig ordning per 1 januari 2022.

Maria Sandell, Samverkan
    2021-03-17