Malmö pastorat

Foto: Emma Berkman/IKON

[2021-03-05 14:41]

Valförrättare och röstmottagare

Valnämnden ska utse valförrättare och röstmottagare. Det görs på nytt inför varje val. Valförrättaren tjänstgör i vallokal och röstmottagare i röstningslokal. Valnämnden har ansvar för att de som ska tjänstgöra som valförrättare i vallokalen samt som röstmottagare i röstningslokal får den utbildning och information som krävs för att de ska kunna fullgöra sitt uppdrag.

Valnämnden har under februari gått ut med förfrågan till dem som var valförrättare och röstmottagare vid förra kyrkovalet 2017. Många har anmält sitt intresse att ställa upp även detta kyrkoval.

Det behöver dock rekryteras fler valförrättare och röstmottagare. Nu går valnämnden ut med en intresseanmälan till nya valförrättare och röstmottagare.
    Var god se nedladdningsbar fil nedan: "Valförrättare Ny Svarsblankett".

Valfunktionär

I Svenska kyrkan Malmö kan man bli valfunktionär från 16 år. Som valfunktionär stöttar man upp logistiken kring att dela ut valkuvert, ser till att det ser bra ut i valbåsen, fyller på valsedlar etc. Det kommer en kort introduktion.

Som valfunktionär kommer man att få något slags uppmuntran eller tack.

Frågor:

Karin B Hansson
    assistent pastorsexpeditionen, Kyrkans Hus och valsamordnare för Kyrkoval 2021
    tfn 040-27 90 97​​
    karin.b.hansson@svenskakyrkan.se​

Läs mer på nationell nivås interna webbplats om att utnämna valförrättare och röstmottagare.​

Filer för nedladdning
    Christin Sagnér, Malmö pastorat