Malmö pastorat

I april byter Svenska kyrkan Malmö telefonisystem

[2021-02-19 14:50]

21 april 2021 byter Svenska kyrkan Malmö telefonilösning från nuvarande leverantör Telenor till Svenska kyrkans nationella lösning genom Telia Touchpoint plus. Bytet sparar pengar och innebär många tekniska och praktiska fördelar. Här kan du läsa om vad bytet innebär och vad du behöver göra.

Du får ett nytt simkort och en ny mobilapp

Du kommer att få ett nytt simkort till din telefon som du ska sätta in i telefonen 21 april 2021. Simkortet får du cirka 1 vecka före det är dags att byta kort av den som är IT-avdelningens kontaktperson på din arbetsplats. Det nya simkortet kommer med tydlig information om hur du gör för att byta.

För dig som jobbar hemma finns möjlighet att få simkortet hemskickat. Kontakta din lokala IT-kontaktperson för mer information:

Telias mobilapp Touchpoint plus.

Foto: Telia

Appen Telia Touchpoint plus ersätter Telenor One

Dagens Telenor One mobilapp ersätts av mobilappen Telia Touchpoint plus. Appen kommer att installeras automatiskt på din telefon under vecka 15.

Om appen inte har installerats på din telefon senast den 21/4 så innebär det att installationen har misslyckats. Du kan då själv hämta ner appen via App Store med ditt Apple-ID.

Apple-ID är vad vi kallar för en ”Personlig inloggning”. Det innebär att kontot inte hanteras av IT, så du får själv skapa och hantera kontot. För att skapa ett Apple-ID så kan du följa instruktionerna på länken nedan. Det går bra att använda din @svenskakyrkan.seadress.

Skapa Apple-ID (länk till apple.com)​

Anmäl dig till utbildning i Telia Touchpoint plus

För att du ska få så stor användning som möjligt av det nya telefonisystemet har IT-avdelningen köpt två digitala utbildningstillfällen av Telia i hur du använder mobilappen Telia Touchpoint plus.

8 april kl. 9–11 eller 15 april kl. 13–15 har du chansen att få utbildning i hur du ringer, chattar, mejlar, kopplar samtal, gör överflyttningar av nummer, lägger in frånvaromeddelanden, hanterar kontakter, ändrar vilket nummer som visas och mycket mer.​

Länk till anmälningsformulär (Google forms)

Du som hanterar ett gruppnummer kommer även att få möjlighet att gå en speciell utbildning för hur du hanterar det nya växelsystemet. En separat inbjudan skickas till dig via mejl.

Fördelar med Telia Touchpoint plus

Pastoratet sparar pengar

Genom att gå med i Svenska kyrkans gemensamma telefonisystem beräknar IT-avdelningen att Malmö pastorat sparar 500 000 kronor årligen.

Du får mer surf

Du som användare får 2 GB mer surf per månad då dagens baspaket på 3 GB utökas till 5 GB.

Smidig synkning mellan telefon och Outlook-kalender

Med Telia Touchpoint plus känner din telefon av om du har ett möte inbokat i din Outlook-kalender och lägger då automatiskt in en hänvisning på din telefon att du är på möte. Önskar du vara tillgänglig trots inbokat möte skriver du ett utropstecken först i kalenderrubriken. Då vet växeln att de ska släppa igenom samtal.​

Ditt telefonnummer, mejladress och titel läggs in på ett ställe och visas sen automatiskt i Outlook, telefonappen och i växelsystemet.

Framtida möjligheter att ringa via datorn

Inom en snar framtid kommer Malmö pastorat att börja använda Office 365 där bland annat tjänsten Teams ingår. Telia Touchpoint plus gör det möjligt att via Teams ringa via datorn.

Telia svarar i växeln tills vidare

Till en början kommer Telia Svarservice att svara i växeln. Menyvalen som finns idag kvarstår.

Det finns en långsiktig önskan om att ha personer med kunskap om kyrkan som svarar i växeln. IT-avdelningen tittar på olika lösningar kring detta.

Jenny Wollin, Malmö pastorat
    2021-03-18