Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Arbetsgivarorganisationen

  Viktigt att göra rätt vid omställning – hör av dig!

  [2021-02-15 13:26]

  Under det senaste året har antalet ansökningar till Kyrkans trygghetsråd ökat när fler församlingar och pastorat behöver ställa om verksamheten för att möta nya behov och förutsättningar. Från Kyrkans trygghetsråd kan arbetsgivaren få stöd under omställningsprocessen och uppsagda arbetstagare kan få stöd att komma vidare i arbetslivet, förutsatt att vissa villkor är uppfyllda.  

  Omställning av en verksamhet är en ibland krävande process som måste genomföras ansvarsfullt med omsorg om både verksamheten och medarbetarna. Som arbetsgivare är det viktigt att ha kunskap om de ramar som lagar och avtal sätter för omställningsprocessen, samtidigt som man använder det handlingsutrymme som finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för den framtida organisationen.  

  Det finns flera proaktiva åtgärder som kan vidtas i ett tidigt skede. Ta alltid kontakt med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation för rådgivning så snart frågan om omställning blir aktuell. Det går också bra att kontakta Kyrkans trygghetsråd för mer information om det stödet.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Redaktionen Arbetsgivarorganisationen, Arbetsgivarorganisationen
  Skapad
  2021-02-15
  X
  Dokumentid: 1530231- Webid: 39109 - Unitid: 2147483406