Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Anmälan öppen till fyra lunchseminarier

  [2021-02-24 14:00]

  Nu har anmälan öppnat till fyra lunchseminarier där du får förkovra dig i grafisk profil, mallverktyget samt content studio. Vi har gjort om lite i anmälningsrutinerna. Från och med nu får du teamslänken direkt i och med din anmälan.

  Tidigare har vi skickat ut en kalenderbokning med teamslänk till alla anmälda två dagar före det aktuella seminariet. Nu gör vi om den rutinen. När du anmäler dig till något av våra kommande seminarier får du istället teamslänken direkt i din bekräftelse. Lägg till den i en kalenderbokning så att du inte glömmer bort seminariet när det är dags. 

  Seminarierna riktar sig i första hand till dig som på heltid eller deltid arbetar med kommunikation. Men självklart är även yrkesgrupper är välkomna att anmäla sig till de ämnen som är intressanta för dem. 

  Två av tillfällena blir vanliga teams-möten, de andra två blir teams live event.  Som vanligt infaller dessa webinarier på en onsdag kl. 12-13. Förhoppningen är att på så sätt minska risken att det krockar med ett obligatoriskt möte i era verksamheter.

  17 mars: Introduktion till den grafiska profilen

  Vi går igenom grunderna i Svenska kyrkans grafiska profil. Marie Malm kommer att ta upp byggstenarna i den grafiska profilen: logotyp, typsnitt samt färger. Hon visar hur man kan använda dem på ett bra och enkelt sätt. Seminariet vänder sig till dig som är nyanställd, kanske inte jobbat så mycket med den grafiska profilen eller känner sig osäker på hur profilen ska användas. 

  Anmälan stängd.

   

  24 mars: Mallverktyget (live event)

  Under detta seminarium får du en introduktion till mallverktyget där du enkelt kan göra affischer, broschyrer, foldrar med mera. I mallverktyget utgår du från färdiga mallar som följer vår grafiska profil och sen kan du enkelt lägga in text, bild och din församlings logotyp. Gustaf Hellsing visar hur du hittar mallar, öppnar, redigerar och sparar dina dokument. Du får också lära dig hur du kan samarbeta med församlingskollegor så ni kan använda varandras dokument. Efter seminariet kan du komma igång och producera grafiskt material snabbt och enkelt.​

  Anmälan stängd.

  14 april: Grafisk profil - ett inspirationspass

  Välkomna till en timme av inspiration om hur du kan använda den grafiska profilen i din kommunikation. Passet leds av Marie Malm. Karin Rosvall från Malmö pastorat medverkar också och visar en del av vad de gjort.   Seminariet vänder sig både till dig som är nyanställd eller inte så van vid den grafiska profilen och dig som arbetat en längre tid. 

  Anmäl dig till inspirationspasset om den grafiska profilen

   

  21 april: Tips och trix i Content studio (live event)

  Välkommen till en timme där kyrkokansliets webbredaktion delar med sig av sina bästa tips och trix för dig som jobbar med vårt webbpubliceringssystem Content studio. Det blir smarta plug-ins för webbläsare, snabbvägar och funktioner du kanske inte visste fanns och/eller nya sätt att använda dem på. Oavsett nivå hoppas vi att du ska få med dig något nytt som du kan ha nytta av i ditt dagliga arbete. Fokus är externwebben, inte intranätet.

  Anmäl dig till seminariet om Content studio

   

  Skapad:2020-09-11 12:51:00

  Under våren fortsätter våra lunchseminarier via teams. Kommunikatörer är huvudsaklig målgrupp, men vi välkomnar också andra yrkesgrupper inom organisationen som kan ha nytta av ämnet som presenteras. Seminarierna är alltid en på en onsdag kl 12-13. Dock ej varje onsdag.

  Info om anmälan till respektive event publiceras på intranätet ett par veckor innan.

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Hannah Häggström, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen , Kommunikation
  Skapad
  2021-03-22
  X
  Dokumentid: 1530063- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526