Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Verksamhet

  Seeking Conviviality – diakoni för vår tid

  [2021-02-08 15:18]

  Hör Tony Addy, Ulla Siirto och Kjell Nordstokke om diakoni i ständig förändring.

   

  I tio år har en internationell grupp under ledning av Lutherska världsförbundet och Interdiac arbetat med att utveckla en diakoni för vår tid. När gruppen, som består av trettiotalet personer från olika lutherska sammanhang i Europa, möttes första gången 2011 beslutade de sig för att ge processen namnet Seeking conviviality, söka konvivialitet.

  – Begreppet konvivialitet ger oss en chans att ta till oss diakoni på ett nytt sätt. Det hjälper oss förstå att diakoni är en ömsesidig handling, säger teologen Kjell Nordstokke från Oslo i den lärandelunch som En värld av grannar inbjöd till i slutet på januari. 

  På Lärandelunchen talade utöver Kjell Nordstokke, också Tony Addy, utbildningsansvarig på Interdiac, central- och östeuropakontoret, och Ulla Siirto, rådgivare på Evangeliska lutherska kyrkan i Finland.

  Alla tre har varit djupt involverade i processen som hittills resulterat i två rapporter och ett häfte med åtta bibelstudier; Seeking conviviality – Reforming Community Diakonia in Europe, Toward A Convivial Economy, Convivial Life Together.

  Mellan 2018 och 2020 har fokus för arbetet varit "människor i rörelse" och under våren kommer fyra skrifter publiceras. 

  Läs mer om Seeking conviviality – People on the Move.

  Ladda ner rapporter.

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Magdalena Wernefeldt, Kommunikationsavdelningen
  Skapad
  2021-02-09
  X
  Dokumentid: 1529118- Webid: 1440083 - Unitid: 2147483617