Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Kalendern är viktigast på församlingens webbplats

  [2021-02-02 08:56]

  Om du har svårt att hinna med att uppdatera församlingens webbplats så prioritera kalendern. Då syns ni på många fler platser än bara er egen webb. Och kom ihåg att tagga alla kalenderhändelser. Digital och Orgel är två viktiga ämnesord i kalendern våren 2021.

  De kalenderhändelser du lägger in i församlingens kalender syns även i den gemensamma kalendern på svenskakyrkan.se, på utvalda sidor på intranätet och svenskakyrkan.se samt i appen Kyrkguiden. 

  För att den som är intresserad ska hitta rätt är det viktigt att tagga alla era kalenderhändelser med olika händelsetyper, du kan välja en eller flera för varje kalenderhändelse. 

  De gemensamma ämnesområdena gör det ännu lättare för besökaren att hitta rätt. Här finns det väldigt många ord att välja bland. Två viktiga ord att tänka på våren 2021 är Digital aktivitet och Orgel. 

  Visa digital aktivitet

  För att digitala aktiviteter ska synas för dem som söker efter just dem behöver du tagga dem med det gemensamma ämnesområdet Digital aktivitet eller använda ordet ”digital” i rubriken. Vilket du ska göra beror på vilken kalender du använder.

  Visa orgelaktiviteter och -konserter

  Inom några år kommer Svenska kyrkan att behöva rekrytera flera hundra nya kyrkomusiker. Därför finns nu pilotprojektet Organister i framkant som bland annat vill sänka tröskeln till orgelmusik genom exempelvis orgelsagor för barn.

  Tagga alla orgelaktiviteter (konserter, orgelvisningar och barnaktiviteter kring orgel) med  det gemensamma ämnesområdet Orgel. Från mars månad 2021 kommer vi att lyfta fram såväl kalenderhändelser som nyheter taggade med Orgel på en ny sida,  svenskakyrkan.se/kyrkorgel 

  I mars öppnar också en gemensam resursbank som ger tips om olika typer av orgelaktiviteter för kyrkomusiker. 

  Följ pilotprojektet Organister i framkant på intranätet. 

  Viktiga gemensamma ämnesord på Svenskakyrkan.se

  Så jobbar du med kalendern    

  Redaktör och innehållsansvarig
  Maria Sandell, Fastigheter och kulturarv
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Skapad
  2021-02-04
  X
  Dokumentid: 1528011- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526