Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Verksamhet

  60 svar på enkät om interreligiös samverkan

  [2021-01-25 09:08]

  Praktiker som arbetar över religionsgränser efterfrågar metoder och nätverksträffar.

   

  I december skickade vi ut en enkät med tre frågor till medarbetare i Svenska kyrkan. Den spreds via sociala medier och via stiftens olika nätverket. Syftet var att ta reda på vad praktiker som redan samverkar med andra religioner på olika sätt, eller som vill utveckla ett samarbete, har för behov för att kunna fortsätta arbetet och att utveckla det.  

  Vi ställde tre frågor: 

  • Vilket stöd skulle du som praktiker främst önska?    
  • Har du/ni egna metoder/material du/ni vill dela vidare?
  • Annat du vill kommentera eller lägga till? 

  Totalt svarade 60 personer. Två områden framstod särskilt tydligt. De svarande efterfrågade för det första mer kunskap om metoder och arbetssätt och för det andra nätverksträffar och kännedom om andra som arbetar på liknande sätt. 

  En värld av grannar kommer nu att inom kort kunna presentera olika metoder, idéer och modeller som redan idag används inom religionsdialog och vi kommer att fortsätta att bygga ut vårt nätverk genom facebooksgrupper (se högerspalten) med syfte att vi tillsammans ska upptäcka vilken styrka det är att vi är så många som arbetar inom området.   

  Ladda ned sammanställning av enkäten som pdf

  Vill du veta mer eller dela dina tankar och erfarenheter? Vi vill gärna komma i kontakt med dig. Hör av dig till: Karin Ahlqvist eller Maria Kjellsdotter Rydinger 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Magdalena Wernefeldt, Kommunikationsavdelningen
  Skapad
  2021-03-25
  X
  Dokumentid: 1526657- Webid: 1440083 - Unitid: 2147483617