Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Microsoftslicens för webb, mobil och surfplatta

  Den utvecklade digitala arbetsplatsen kommer i flera faser. Först ut är lanseringen av Microsoft 365. I din roll får du behörighet till dessa verktyg och kan ladda ner appar i mobil och surfplatta. Dessutom kan du logga in på office.com via en webbläsare.

  Införandet av Microsoft 365 innebär uppdaterade versioner av kända program i Officepaketet som Word, Excel, Outlook och PowerPoint. Dessutom får du verktyg för att hantera filer, samarbeta och nätverka. 

  Införande av Microsoft 365

  Införandet sker i flera delar med början i förberedelsedelen.

  Förberedelsefasen

  Här pågår mycket arbete mellan din enhet (församling, pastorat eller stift) och projektet på nationell nivå. Du får information om vem som är kontaktperson och när införandet sker direkt från din enhet. 

  Förbered dig genom att läsa om hur du kan jobba i Microsoft 365.

  Någon från din enhet skickar ut information om webbinarier. Webbinarier är digitala seminarier du ska ansluta dig till för att lära dig mer om den utvecklade digitala arbetsplatsen och hur ska arbeta i Microsoft 365. 

  Lanseringen

  Du får behörighet till Microsoft 365 från och med lanseringsdatumet. Från om med att du fått din licens har du behörighet att logga in på office.com i en webbläsare, till exempel Edge, Google Chrome eller Firefox. Du använder din e-postadress (oftast förnamn.efternamn@svenskakyrkan.se) och ditt vanliga lösenord. Observera att du inte kan använda lösenord som innehållet å, ä eller ö. 

  Det kan ta upp till 24 timmar från och med att du tilldelats licens tills att den faktiskt slagit igenom. Det är först när det slagit igenom som det fungerar så att du kan logga in och sätta igång. ​

  I samband med införandet av Microsoft 365, höjs det digitala säkerhetstänket. Det gör att för att logga in behöver du bevisa att du är du, på samma sätt som du kanske redan gör med hjälp av ditt bank-id ibland. ​Detta kallas multifaktorsautentisering. 

  Du loggar in med den förinställda varianten där du får en kod skickad till din mobil med SMS. Ska du logga in regelbundet är rekommendationen att du använder appen för multifaktorsautentisering, Microsoft Authenticator. Det går mycket snabbare än att verifiera med koden via SMS. 

  Lär dig mer om multifaktorsautentisering

  Migrering

  Förutom att du får din behörighet vid lanseringen innebär införandet av Microsoft 365 en teknisk flytt av data, en så kallad migrering. Då flyttar till exempel din e-post från lokala servrar till molnlagring.  

  ​Från och med migreringen måste du använda appen Microsoft Outlook för mail och kalender i mobilen eller surfplattan. Standardapparna i din surfplatta eller mobil kommer sluta fungera med din @svenskakyrkan.se-adress. Du kan ladda ner och installera Outlook appen från Appstore (iPhone) eller Google Play (Android) och logga in med din mejl tfrån och med att din e-post är migrerad. Du behöver kunna användarnamnet och lösenordet till din mobil eller surfplatta för att ladda ner appar. 

  Logga in i Outlookappen med din e-post. Observera att detta måste göras efter migreringen för att fungera med Microsoft 365. 

  Nytt arbetssätt

  Migreringen avslutar den tekniska förändringen. Du som användare fortsätter att lära dig och anpassa dig till de nya möjligheterna verktygen i Microsoft 365 ger. Helt nytt är till exempel Teams och OneDrive. ​

  Vinster med att använda mobil och surfplatta i ditt uppdrag

  Genom att använda mobil kan du arbeta flexibelt och effektivt. Titta på klippet om vinsterna med att mobilanvändning. 

  Logga in i Teams på Mobil eller surfplatta

  Skapad:2019-10-07 14:08:00

  I Teams kan du chatta och skapa samarbetsgrupper där du kan dela dokument och planera gemensamt arbete. Du kan även ha videomöten med en eller flera personer utan någon annan utrustning än din dator, mobil eller surfplatta.

  Lär dig mer om Jobba i Teams
  Skapad:2019-11-12 13:51:00

  OneDrive är din personliga yta för lagring av dina arbetsfiler och dokument. Du kommer åt dina filer från mobilen, surfplattan eller vilken dator som helst och du kan dela filer eller hela mappar med andra, både inom och utanför Svenska kyrkan. OneDrive har en hög säkerhet och det är bara du som ser filerna om du inte väljer att dela dem med andra.

  Lär dig mer om OneDrive

  Molnbaserade tjänster kräver internetuppkoppling 

  Utvecklad digital arbetsplats innebär att våra dokument och filer sparas i molnet. Det gör dem bland annat tillgängliga via appar i mobil och surfplatta, eller via webbläsare som till exempel Google Chrome och Edge. Kom bara ihåg att du behöver en internetuppkoppling för att kunna komma åt dina filer. 

  Olika typer av behörighet till Microsoft 365. 

  Det finns olika typer av licenser för en användare av Microsoft 365. Förutom denna, med behörighet till office.com på webben samt apparna i mobilen och surfplattan, finns en licens för att även ladda ner Officepaketet till datorn och en licens där dessutom Microsoft 365 i nya fjärrskrivbordet fungerar. Det nya fjärrsrkivbordet ersätter Gip-skrivbordet.  

  Lär dig mer om behörigheterna i Microsoft 365

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2022-09-30
  X
  Dokumentid: 1522013- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042