Act Svenska kyrkan

Maratonlöparen och biskopen springer för Världens Barn

[2020-09-22 12:37]

Den 23 september ”tjuvstartar” hallänningen och maratonlöparen Håkan Jonsson sin svettiga insats inför avslutningen av årets Världens barn-kampanj. För att sätta fokus på barns situation i världen, springer han från Onsala till Kungsbacka tillsammans med Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, och delar av sträckan med Göteborgsbiskopen Susanne Rappmann och fotbollsstjärnan Lotta Schelin.

Håkan Jonsson är en erfaren löpare som har sprungit maraton på världens alla sju kontinenter.

– Jag springer för livet, för att barn i utsatta situationer ska få ett bättre och längre liv. Jag har sett alltför mycket lidande och utsatthet i många länder, och vill bidra till en förändring, säger han. För jag har också sett att man kan göra skillnad även med små medel!

Läs hela nyheten på externwebben

Håll koll på Act Svenska kyrkans Facebook och Instagram för att följa Håkan!​

Anneli Ekström, Internationella avdelningen