Malmö pastorat

E-posthantering

Läs och svara på e-post

Via din dator och mobil

​​Inställningarna för din dator och mobil ställs in automatiskt. Du läser dina meddelande via Outlook på datorn och via Mail på din telefon.

Behöver du ställa in e-post på ytterligare en mobil enhet kan du följa instruktionerna i vår självhjälpsportal.

Via webbläsare

​Gå till epost.svenskakyrkan.se och logga in med dina användaruppgifter.

Inställningar

Frånvaro

Instruktioner för att lägga till frånvaro via Outlook.

Profilbild

Instruktioner för att ladda upp en bild

Signatur

Instruktioner för att skapa en signatur

Arkivmappar

Vi rekommenderar INTE att du använder arkivmappar. Informationen i din e-post ska behandlas och hanteras korrekt. Tänk på att minimera hanteringen av personuppgifter och andra känsliga uppgifter.

Väljer du att använda arkivmappar ansvarar du själv för backup och säker lagring!

Mailgrupper

Det finns olika typer av mailgrupper. Distributionslistor är en grupp med flera mottagaradresser. Funktionsbrevlådor är en gemensam e-post som flera personer kan hantera. Kyrksam hanterar grupper med externa adresser.

Distributionslistor

För alla distributionslistor finns det en ägare som ansvarar för den löpande hanteringen av medlemmarna i gruppen. Kontakta i första hand ägaren av listan. IT är behjälpliga och kan lägga till eller ta bort från önskade grupper efter godkännande från ägaren.

Läs mer hur du som ägare kan lägga till och ta bort medlemmar i grupperna eller beställ en ändring via IT.

Beställa en distributionslista. Tänkt på att vi endast skapar distrubutionslistor för intern akontakter. Behövs externa kontakter skapar du själv gruppen i kyrksam.

Lista med distributionslistor och ägare

Funktionsbrevlådor

Som standard har vi en funktionsbrevlåda till varje enheter och funktion. För att få tillgång ansöker er kontaktperson om behörigheter åt dig.

Beställ en funktionsbrevlåda

Lista med befintliga funktionsbrevlådor och ägare

Kyrksam

Hantering av externa grupper och kontakter.

Logga in och hantera din grupper.

Daniel Smith, Malmö pastorat
    Peter Åsvik, Malmö pastorat