Svenska kyrkan i utlandet

Kommunikationsarbete i utlandsförsamling - förberedelser

Som medarbetare i en utlandsförsamling behöver du få behörigheter för att kunna sköta de olika kommunikationsverktygen. Du behöver också gå en kort utbildning i hur du sköter dem.

Utbildning i kommunikation

Inför din utresa genomgår du en utbildning i webbverktyg, sociala medier, att möta press och media, mallverkyget, ev agendaverktyget och nyhetsbrevsverkyget. Utbildningen planeras av avdelningen Svenska kyrkan i utlandet och du kommer få ett datum inbokat för detta.

E-post i kyrknätet

Om du inte har en e-postadress i kyrknätet (med ändelsen @svenskakyrkan.se) så får du det i anslutning till att du anställs (detta sker genom en så kallad husrutin på kyrkokansliet).

Samtidigt med att du får din mejladress så får du tillgång till intranätet.  ​

Administratörsrättighet för webbplats

Kontakta utlandskyrkans kommunikatör om du behöver bli tillagd som administratör för församlingens webbplats. En förutsättning för att kunna få adminrättighet är att du redan har en e-post i kyrknätet.

Nyhetsbrev

Om du ska starta upp ett nyhetsbrev i församlingen, eller om du ska sköta ett befintligt nyhetsbrev i Editnews, mejla Kristiina Ruuti för att få hjälp att bli tillagd i systemet.

Funktionsbrevlåda

Om du behöver kunna använda en funktionsbrevlåda, kontakta avdelningssekreterare på utlandskyrkan, så kan hen göra en beställning om detta till kanslistöd.

Facebooksida och Facebookgrupp

Gå med i Facebookgruppen Kommunikation i Svenska kyrkan för att ta del av tips och samverkan gällande kommunikation i utlandsförsamling. Om du har fler frågor om att sköta församlingens Facebooksida, kontakta utlandskyrkans kommunikatör.

Jiang Millington, Svenska kyrkan i utlandet
    2021-04-15