Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Svenska kyrkan i utlandet

  Kommunikationsarbete i utlandsförsamling - förberedelser

  Som medarbetare i en utlandsförsamling behöver du få behörigheter för att kunna sköta de olika kommunikationsverktygen. Du behöver också gå en kort utbildning i hur du sköter dem.

   

  Utbildning i kommunikation

  Inför din utresa genomgår du en utbildning i webbverktyg, sociala medier, att möta press och media, mallverkyget, ev agendaverktyget och nyhetsbrevsverkyget. Utbildningen planeras av avdelningen Svenska kyrkan i utlandet och du kommer få ett datum inbokat för detta.

  E-post i kyrknätet

  Om du inte har en e-postadress i kyrknätet (med ändelsen @svenskakyrkan.se) så får du det i anslutning till att du anställs (detta sker genom en så kallad husrutin på kyrkokansliet).

  Samtidigt med att du får din mejladress så får du tillgång till intranätet.  ​

  Administratörsrättighet för webbplats

  Kontakta utlandskyrkans kommunikatör om du behöver bli tillagd som administratör för församlingens webbplats. En förutsättning för att kunna få adminrättighet är att du redan har en e-post i kyrknätet.

  Nyhetsbrev

  Om du ska starta upp ett nyhetsbrev i församlingen, eller om du ska sköta ett befintligt nyhetsbrev i Editnews, mejla Kristiina Ruuti för att få hjälp att bli tillagd i systemet. 

  Funktionsbrevlåda

  Om du behöver kunna använda en funktionsbrevlåda, kontakta avdelningssekreterare på utlandskyrkan, så kan hen göra en beställning om detta till kanslistöd. 

  Facebooksida och Facebookgrupp

  Gå med i Facebookgruppen Kommunikation i Svenska kyrkan för att ta del av tips och samverkan gällande kommunikation i utlandsförsamling. Om du har fler frågor om att sköta församlingens Facebooksida, kontakta utlandskyrkans kommunikatör. 

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Jiang Millington, Svenska kyrkan i utlandet
  Uppdaterad
  2021-04-15
  X
  Dokumentid: 1508514- Webid: 1329903 - Unitid: 2147483092