Solna församling - intranät

Återkoppling 9/9 om riskbedömningar och återstarter

[2020-09-09 09:37]

Klicka här och läs mer viktig information kring våra verksamheter.

Vid den extra ledningsgruppen den 9/9 kom vi fram till följande:

• Viktigt att vädra 30 min före och efter varje samling.
    • Ventilationen är kontrollerad och tillräcklig för körövningar i Råsunda, Hagalund och i Bergshamra.
    • Körverksamhet kan komma igång i nästa vecka, v 38, både i Råsunda och Hagalund.
    • Barnkörverksamheten kan komma igång nästa vecka, v 38, i Bergshamra.
    • Musikandakt med tacksägelse införs på prov redan söndag 13/9 kl 13. Namnen på de avlidna kommer trots det att läsas upp i alla kyrkors gudstjänster och klockorna ska ringa till tacksägelse. De är inbokade för varje vecka, men det kan komma att bli mer varannan vecka i praktiken. Det återstår att se.
    • Den nya meditationsgruppens riskbedömning är genomförd och godkänd. Det går bra att starta verksamheten. Dock inte som planerat i Råsunda kyrksal som behövs för körövning, utan det behöver hittas en lämplig alternativ lokal.
    • Allhelgona - planerna är just nu att konserterna ställs in, istället blir det öppen kyrka med orgelmusik och öppet kapell med ljuständning. Men vaktmästare, kyrkväktare eller volontärer behöver stå utanför och hålla ordning så det inte blir för många besökare. Viktigt med information utanför kyrkan om att man inte kan tända ljus där. Kyrkogårdsexpeditionen kommer inte att har öppet inne på expeditionen, möjligen utomhus. Servering i Stallet blir svårt, men möjligen kan vi ha utomhusservering. Gudstjänst kl 11 i kyrkan kan fungera. Gudstjänsten i minneslunden flyttas sannolikt till gräsplanen bakom Stallet. Brassorkestrarna kan medverka på säkert avstånd. Kyrkogårdsvandring med föranmälan kommer att kunna genomföras, men mikrofon med bärbar högtalare är ett krav för att säkra upp tillräckligt avstånd.
    • Arbetet med riskbedömningar för Öppna förskolan, Vuxenkörer i Bergshamra, Onsdagsträffen och Hagalundsträffen pågår fortfarande.

Nästa ledningsgruppsmöte blir tisdag den 15/9.

Allt gott önskar vi er alla!

Niklas och ledningsgruppen

Niklas Lång, Solna församling - intranät