Solna församling - intranät

Viktig information om hur vi jobbar säkert i höst

[2020-08-25 12:04]

Här kan du klicka och läsa om vad som gäller för möten och verksamheter och hur vi ska förhålla oss till varandra för att minimera smittoriskerna i arbetet. Viktig läsning för oss alla.

Efter samråd i ledningsgruppen är vår gemensamma bedömning att vi i praktiken befinner oss i samma situation som i våras när det gäller smittorisken. Det betyder att vi nu i höst får arbeta på ungefär samma sätt som i våras, även om vi nu ska försöka återstarta vissa verksamheter på säkrast möjliga sätt.

• Alla MAS är inställda i höst
      Information ges via intranätet och återkoppling sker via arbetsledarna.
    • Så många möten som möjligt ska ske via ZOOM eller utomhus
      Alla ledningsgruppsmöten och vigningstjänstmöten kommer att enbart ske via videolänk. Respektive arbetsledare beslutar efter samråd med ledningsgruppen hur mötena ska ske i respektive yrkesgrupp. Beslutet ska fattas i relation till risken att vi samtidigt får många sjukskrivna i samma yrkesgrupp.
    • Församlingsinstruktionen kommer att tas fram med hjälp av ZOOM-möten
      Personaldagarna 30/9-1/10 är med andra ord "omställda". En projektplan kommer att presenteras för hur vi utan fysiska möten ska kunna bli klara med en ny församlingsinstruktion till juni 2021. Processen blir naturligtvis inte riktigt så enkel och social som vi hade önskat, men vi får göra det bästa vi kan av situationen. Mer information kommer efterhand.
    • Riskbedömning ska alltid göras före återstart av verksamheter
      Detta är mycket viktigt. Det finns mer information här på intranätet om hur vi ska gå tillväga. Alla behöver läsa den informationen noga och sedan prata med varandra hur just ni som är berörda vill lägga upp arbetet med riskbedömningarna och den skriftliga plan som ska skrivas.

Och så till sist ett par saker som vi inte kan upprepa nog. Vi är duktiga redan, men vi behöver se till att fortsätta vara det - vecka efter vecka, dag efter dag - hela hösten.

• Handhygien
      Fortsätt att vara noga. För din egen och för dina medarbetares skull.
    • Fysisk distans
      Vi är duktiga redan, men vi behöver fortsätta vara det. Minimera tillfällena med fysiska möten. Håll distans även vid raster och när vi möts i korridorer och trappor. Undvik gemensamma arbetsrum. Se till att dina verksamheter genomförs säkert.
    • Symptom på luftvägsinfektion? Kom inte till jobbet
      Kom överens med din arbetsledare om det ev finns arbetsuppgifter som går att utföra hemma eller om det är sjukskrivning som gäller.

Vi har gjort ett jättefint jobb hittills och jag vet att du och vi alla tillsammans kommer att hjälpas åt för att fortsätta på din inslagna vägen. Stort tack på förhand!

Gud välsigne dig och bevare dig!

Niklas

Niklas Lång, Solna församling - intranät