Malmö pastorat

Inbjudan till fortbildning - Existentiella samtal och själavård

Foto: Kristin Lidell /Ikon

[2020-06-08 08:55]

Under våren 2021 arrangerar Sjukhuskyrkan en 10-veckors kurs inom själavård och existentiella samtal för anställda och frivilliga som redan arbetar med detta.

Fortbildningen fokuserar på praktiskt arbete/övningar som varvas med teori och undervisning. Kursen har en kompakt form och en interreligiös/-kulturell inriktning.

Med upplägget följer vi de internationella standarder för CPE själavårdskurser (clinical pastoral education) som gäller i bland annat Norge, England, Tyskland och USA och än så länge är det bara i Malmö som CPE erbjuds.

Kursen hålls i Sjukhuskyrkans lokaler på Skånes universitets sjukhus i Malmö, Cronqvists gata 108.

Läs mer om innehållet i kursfoldern

Kursstart

Kursen startar våren 2021 (starten anpassas till läget på grund av coronaviruset)

Frågor?

Kontakta sjukhuspräst och dipl. gestaltpsykoterapeut Corinna Friedl om du har frågor om innehållet i kursen. ​​

Anmälan

Anmäl dig till pia.hallberg@skane.se. Ange ett telefonnummer eller en e-postadress där du kan nås. Sista dag för anmälan är fredag 27 november 2020.

Maria Stålhammar, Malmö pastorat
    Corinna Friedl, Malmö pastorat