Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Härnösands stift

  Begravningskonferens

  Begravningsseden i Sverige förändras. Vi som arbetar med begravningar ställs inför nya frågor och kanske nya svar. Det ger oss anledning att samtala mer om vår uppgift och vårt samarbete. Det gäller såväl de ceremonier vi jobbar med som det vi kan bidra med i den omgivande processen för de människor som finns kvar när någon dött.

   

  Tid och plats
  27 april, digitalt, Medelpad och Ångermanland
  28 april, digitalt, Jämtland och Härjedalen.

  Start 9.00 med drop-in-fika avslut 16.00. Länk skickas ut dagarna före kurs. 


  Målgrupp​

  Präster, musiker, vaktmästare och kyrkogårdschefer inom Svenska kyrkan i Härnösands stift samt begravningsbyråernas medarbetare i området.

  Syfte
  Att synliggöra det lagstadgade begravningsuppdraget från staten; att tydliggöra och ge kunskap om de ramar inom vilka Svenska kyrkan och begravningsbyråerna arbetar med detta uppdrag så att vi får en ökad förståelse för varandras sammanhang; samt att visa på de möjligheter vi har att arbeta tillsammans för att ge människor förutsättningar att bearbeta förlusten av en medmänniska på bästa sätt.

  Anmälan  
  Sista anmälningsdag 1 april.

  Vänligen kontrollera att du får ett bekräftelsemail när du anmält dig till kursen, det kommer omgående. Obs om du inte får det kontakta då ansvarig administratör, annars är risken att du inte har blivit anmäld.   

  Kostnad
  Stiftet står kostnaden för kurs samt gemensamma måltider, men deltagarna bokar och bekostar själva ev resa, logi och måltid som inte ingår i programmet.

   

  Härnösands stift behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
  Läs mer på www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift/dataskyddsforordningen---gdpr  

  Redaktör och innehållsansvarig
  Yvonne Landström, Stiftskansliet
  Ansvarig för intranätet Härnösands stift
  Maria Eddebo Persson, Stiftskansliet
  Uppdaterad
  2021-03-29
  X
  Dokumentid: 1498708- Webid: 29147 - Unitid: 11