Linköpings stifts intranät

Kyrkan med och organiserar hjälp till riskgrupper

Foto: Lina Beutler

[2020-03-25 14:40]

Nu går civilsamhällets organisationer ihop för att organisera hjälp till riskgrupper. Äldre och sjuka ska få hjälp med matinköp med mera av volontärer, där många kommer från Svenska kyrkan.

Under helgen som gick kom frågan från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap till Svenska kyrkan och fyra andra stora organisationer i civilsamhället. Under de senaste dagarna har arbetet varit intensivt för att se till att det finns volontärer i alla kommuner. I Linköpings stift har biskopen, kontraktsprostar, kyrkoherdar, diakoner och många andra arbetat med detta.

Arbetet pågår fortfarande och ännu finns inte alla fakta kring hur volontärernas arbete kommer att gå till praktiskt. Mer information kring detta kommer under de närmaste dagarna.

Vid frågor kan stiftsdiakonerna Johan Schullström och Susanna Löfgren lämna svar, men mer information kommer som sagt snart.

Läs gärna den längre text som finns på den nationella nivås intranät kring detta.

968ff3c9-1951-4711-a523-9d6f781c96b1,
    2020-03-25