Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Västerås stift

  För församlingar med anledning av covid-19

  Här hittar du aktuell information och rekommendationer från Västerås stifts krisledning.

  Även vaccinerade ska testa sig för Covid-19 vid syptom
  Den 22 november utökas rekommendationerna om testning för covid-19 vid symtom. Som tidigare uppmanas alla att vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma men från 22 november rekommenderas även vaccinerade att testa sig för covid-19 när de får symtom.
  2021-11-22 11:07
  Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis
  Den 17 november meddelade regeringen att Folkhälsomyndigheten vill införa användande av vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus. Regeringen har för avsikt att gå vidare med förslaget. De nya reglerna beräknas träda i kraft från och med den 1 december, vilket innebär att de inte omfattar Första advent.
  2021-11-18 10:47
  Med avledning av hävda restriktioner den 29 september
  Restriktionerna avslutas den 29 september för alla som är vaccinerad. På många sätt innebär det att en ökenvandring är över. Men än är inte pandemin förbi och det finns god anledning att agera med klokt omdöme och öppna verksamheter med varsamhet, skriver Västerås stifts ledning i en information till stiftets kyrkoherdar som gick ut under onsdagen.
  2021-09-30 06:00
  1 2 3 4 5  ... < > 

  Kvarvarade restriktioner

  Från och med 29 september gäller att:

  • deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.
  • deltagartaken för privata sammankomster i till exempel hyrda lokaler tas bort.
  • de kvarvarande restriktioner som finns på serveringsställen, som storlek på sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort.
  • det allmänna rådet om att arbeta hemifrån tas bort.
  • rekommendationen för avstånd tas bort för de som är vaccinerade.
  • för den som inte är vaccinerad (och över 18 år) gäller fortfarande att hålla avstånd till andra och att särskilt att undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. 

  Här kan du läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbplats om de kvarvarande restriktionerna 

  Om anställda är hemma på grund av smittorisk

  Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har sammanställt information kring vad som gäller då anställda är hemma på grund av smittorisk: https://internwww.svenskakyrkan.se/arbetsgivare/far-oroliga-arbetstagare-stanna-hemma

  Rekommendationer utifrån myndigheternas bedömningar

  Västerås stifts ledning tar beslut om rekommendationer och åtgärder baserat på information från bland andra Folkhälsomyndigheten och UD, liksom de samverkansmöten som sker löpande med myndigheter och aktörer på regional nivå.

  Inriktningsbeslut

  Västerås stift ledning kommer regelbundet med inriktningsbeslut för arbetet i stiftet. Besluten är baserade på de gemensamma inriktningar som stiftets tre länsstyrelser tillsammans med olika samhällsaktörer så som kommuner, regioner, polis och näringsliv, kommer överens om. ​Aktuella inriktningsbeslut hittar du i menyn till höger.

  Kontakta krisledningen​

  Har du frågor och funderingar kopplat till Coronapandemin, kontakta krisledningen: krisinfo.vasterasstift@svenskakyrkan.se

  Håll dig uppdaterad

  Nedan finns länkar till organisationer som regelbundet uppdaterar information och rekommendationer kopplade till coronaviruset.

  Krisinformation kring coronaviruset från svenska myndigheter på www.krisinformation.se

  Frågor och svar om coronaviruset på Folkhälsomyndighetens webbsida

  Aktuell information om coronaviruset och dess spridning på Folkhälsomyndighetens webbsida

  UD:s rekommendationer

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ann Löfqvist, Västerås stift
  Uppdaterad
  2021-09-28
  X
  Dokumentid: 1483182- Webid: 29143 - Unitid: 6