Växjö stift

Välkomna att anmäla er sommaröppna kyrka senast 1/4!

Foto: Magnus Aronson

[2022-02-28 14:00]

Välkomna att anmäla sommaröppna kyrkor till broschyren Vägen till kyrkrike 2022! Förlängd anmälan till 1 april!

Välkomna att anmäla er sommaröppna kyrka till Växjö stifts uppskattade broschyr Vägen till kyrkrike! Det är gratis att medverka. Pga tekniska problem på intranätet förlängs inbjudan till 1/4.

I broschyren ”Vägen till kyrkrike 2022” presenterar Växjö stift kostnadsfritt de kyrkor som valt att anmäla att man håller kyrkdörren öppen under sommarmånaderna. Kyrkorna måste inte nödvändigtvis ha några aktiviteter utan det räcker att de är öppna för allmänheten. Vi presenterar även pilgrimsleder och reservat i stiftet.

Anmälan görs här senast 1/4

Symboljakten 2022

För tredje året i rad erbjuder Växjö stift församlingar och pastorat att delta i Symboljakten.

Finns det i din kyrka eller på din kyrkogård en duva eller fisk som gömmer sig någonstans? Symbolerna kanske kan hittas i måleri eller i något föremål i kyrkan eller på kyrkogården. Syftet med symboljakten är att uppmuntra till besök i kyrkan och på kyrkogården men framförallt till att verkligen titta och upptäcka nya detaljer genom att leta efter duvor och fiskar i kyrkans rika symbolvärld. Besökarens belöning är symboler i olika färger som samlas i en nyckelring.

Anmälan till Symboljakten görs i samband med att man anmäler sin sommarkyrka.

Läs mer om symboljakten

Sara Peterson, Växjö stift