Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Luleå stift

  Nu erbjuds utbildningsdagar om lokalförsörjningsplan

  Foto: Hanna Wallenberg

  [2020-01-29 10:03]

  Under våren 2020 erbjuds utbildningsdagar i Luleå, Skellefteå och Umeå, för de som kommer att ansvara för att genomföra arbetet med lokalförsörjningsplaner i församlingar och pastorat.

  Kyrkomötet har beslutat att alla pastorat och församlingar ska ha en lokalförsörjningsplan upprättad senast 1 januari 2022. Under våren 2020 erbjuds utbildningsdagar för de som kommer att ansvara för att genomföra arbetet.

  Syftet med lokalförsörjningsplanering är att ge kyrkans verksamheter så goda förutsättningar som möjligt att utföra sitt uppdrag i lokaler som är ändamålsenliga inom givna ekonomiska ramar. 

  Som ett stöd till församlingarna och pastoraten i deras arbete har Luleå stift startat projektet; Liv och verksamhet i ändamålsenliga lokaler.I projektet ingår bland annat utbildningsinsatser och projektgruppen arbetar nu med att förbereda dessa dagar.

  Utbildningsinsatserna inleds med videomöten för kyrkoråd under mars månad, följt av tre utbildningstillfällen under våren i Luleå, Skellefteå och Umeå, för de som kommer att ansvara för att genomföra arbetet. På utbildningarna finns plats för 2 deltagare från respektive församling/pastorat, till exempel kyrkoherde, utsedd processledare eller fastighetsansvarig.

  Utbildningsplatserna är fördelade enligt följande:   

  24 mars – Luleå, Örnäsets församlingsgård
  Norra Norrbottens kontrakt och Lule kontrakt 

  31 mars – Umeå, Backens prästgård
  Södra Västerbottens kontrakt och Södra Lapplands kontrakt 

  1 april – Skellefteå, Stiftsgården
  Piteå och Skellefteå kontrakt

  Redaktör och innehållsansvarig
  Hanna Wallenberg, Stiftskansliet i Luleå stift
  Skapad
  2020-01-29
  X
  Dokumentid: 1477511- Webid: 21094 - Unitid: 12